fbpx
Сьогодні
21:26 07 Жов 2022

Польща запропонувала віддати заморожені активи рф Україні та країнам ЄС

English version here

Прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький під час неформального саміту Європейського союзу у Празі, запропонував поділити заморожені активи Росії між Варшавою, Києвом та іншими країнами ЄС.

Про це передає Wiadomości.

Під час обговорення концепції щодо зниження цін на енергоносії, Моравецький заявив, що сьогодні Польща перебуває під величезною напругою, яка пов'язана з війною в Україні.

"Треба використовувати ті інструменти, які є в наших руках. Це все одно, що в часи великої фінансової скрути тримати десь у сейфі золоті злитки і не використовувати їх на благо народу", – пояснив Моравецький.

Прем'єр відзначив, що заморожені активи Росії, які становлять близько 350 млрд євро, можна розподілити між Україною, Польщею та країнами ЄС на потреби народів.

"Було також порушено питання щодо необхідності будівництва нового фонду. Я вказав на одне джерело, яке відносно легко отримати: заморожені активи Російської Федерації. Вони становлять близько 350 млрд євро. Сьогодні є можливість отримати ці кошти на користь України, а також на потреби народів ЄС та Польщі", – пояснив Моравецький.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" — найважливіші новини оборони від російської агресії та рішення для перемоги зібрані тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: