fbpx
Сьогодні
14:59 22 Лют 2024

Рішення для перемоги: на платформі United24 стартував збір на морські дрони Sea Baby

English version here

Фото: defence-ua.com

Платформа UNITED24, monobank, Стерненко та Лаченков запускають збір на 35 морських дронів для СБУ. За внесок від 100 гривень можна виграти одну з 35 карток, на яких лежать 100 000 гривень, за пожертву від 1000 гривень — картку з мільйоном гривень на рахунку від мережі мультимаркетів "Аврора".

Про це у Телеграмі повідомив віцепрем'єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, інформує Рубрика.

У чому проблема?

Раніше у росіян було тотальне домінування в Чорному морі. рф має ескадру фрегатів-ракетоносців (і катери з аналогічним озброєнням), підводні човни та чимало кораблів підтримки: від розвідувальних до міношукачів. 

Їх може підтримати авіація з окупованого Криму. Україні було відповісти нічим, бо у нас немає жодного великого бойового корабля, здатного вийти в море для бою з росіянами. 

З берега їх теж не дістанеш: у ракети "Нептун" дальність польоту – 280 кілометрів від берега (авіаційну версію так і не встигли доробити). Тобто кораблі рф могли, умовно, стати на якір за 300 кілометрів, і безкарно обстрілювати Україну ракетами та вести розвідку. А ще вони блокували шляхи до Одеси та інших наших портів.

Проте у 2022 році Україна створила перший у світі флот морських дронів.

Маленькі та швидкі безпілотні човни змінили хід подій на морі. Завдяки їм росія все частіше втрачає свої смертоносні кораблі та змушена відводити їх якнайдалі від українських берегів.

Яке рішення?

Тому, фандрейзингова платформа UNITED24 та monobank разом з українськими волонтерами Сергієм Стерненком та Ігорем Лаченковим розпочали збір на 35 морських дронів Sea Baby.

Це перший збір на легендарні човни, завдяки яким СБУ вразила Кримський міст, а також 9 російських суден.

"Оголошуємо збір на 35 морських дронів. Фандрейзингова платформа United24, Олег Гороховський та monobank, Сергій Стерненко й Ігор Лаченков збирають 297,5 мільйона гривень для СБУ на дрони Sea Baby", – йдеться в повідомленні.

Як це працює?

Надводні безпілотні ударні човни Sea Baby — розробка Служби безпеки України.

Загалом у 2023 році дрони СБУ уразили:

А 26 грудня 2023 року українські Сили оборони атакували великий десантний корабель Чорноморського флоту рф "Новочеркаськ" у районі Феодосії.

Також українські розвідники в ніч проти 1 лютого знищили ракетний катер "Івановєц" Чорноморського флоту рф. Його вартість становить орієнтовно 60-70 мільйонів доларів.

Також за допомогою Sea Baby СБУ підірвала Кримський міст, "який неможливо зруйнувати". А разом із ним остаточно поховала самовпевненість росіян. 

Sea Baby, на який збирають кошти, здатний нести 850 кілограмів вибухівки, розганятись до 90 км/год та долати відстань 1000 кілометрів. Його корпус виготовлений з матеріалу, який не помічають радари. 

Вартість морського дрона Sea Baby — 8,5 млн грн. UNITED24, monobank, Стерненко та Лачен збирають на 35 таких дронів. За пожертву 8,5 млн грн учасники збору можуть дати назву безпілотному човну. 

Серед усіх учасників збору розіграють 36 карток mono+avrora від постійного партнера UNITED24 — мережі мультимаркетів "Аврора".

Виграти 35 карток зі 100 000 грн на рахунку можна за внесок від 100 грн. А за пожертву від 1000 грн — 1 картку з 1 000 000 грн на рахунку. 

Сайт проєкту: https://u24.gov.ua/uk/seababy

Банка: https://send.monobank.ua/jar/7K3pYkweXt 

У перші хвилини від старту зборів українці вже задонатили перший мільйон гривень.

Як повідомлялось, російська військова промисловість намагається ліквідувати відставання від України у розробці надводних морських ударних дронів.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: