fbpx
Сьогодні
15:20 15 Лют 2024

У розвідці Британії вказують на наслідки ліквідації російського корабля "Цезар Куніков"

Фото: virtual-sevastopol.ru

Знищення російського великого десантного корабля "Цезар Куніков" ще більше обмежить логістичні можливості країни-агресорки у Чорному морі.

Про це пише Рубрика, посилаючись на звіт розвідки Міністерства оборони Великобританії станом на 15 лютого.

Як нагадують британські аналітики, 14 лютого українські сили провели успішну атаку морськими дронами на російський десантний корабель класу Ropucha "Цезар Куніков", що майже напевно призвело до затоплення судна. Загалом внаслідок українських ударів було знищено вже три кораблі класу Ropucha.

За даними британської розвідки, судно активно використовується для матеріально-технічного забезпечення Чорноморського флоту (ЧФ) та російської війни проти України.

Як аналітики наголосили, втрата судна майже напевно:

  • ще більше обмежить обмежені російські ресурси, що є в Чорному морі,
  • зробить логістичний ланцюжок Чорноморського флоту вразливим для додаткових атак,
  • ще більше зменшить резерви, необхідні для перевезень між материковою Росією та Кримським півостровом, коли Керченський міст буде закрито, йдеться у повідомленні розвідки.

"Винахідливість України, швидше за все, завадила Росії вільно діяти в західній частині Чорного моря і дозволила Україні перехопити морську ініціативу у Росії", – зазначають у Міноборони Британії.

Що відомо про знищення російського ВДК "Цезар Куніков"

Нагадаємо, що українські безпілотники Головного управління розвідки вранці, 14 лютого, у Чорному морі підбили російський великий десантний корабель "Цезар Куніков".

У ЗСУ підтвердили знищення корабля рф "Цезаря Кунікова", а ГУР показало відео.

А у Військово-морських сил ЗСУ заявили, що з 13 кораблів Чорноморського флоту російської федерації, після знищення російського великого десантного корабля "Цезар Куніков", "у строю" залишається лише п'ять одиниць.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: