fbpx
Сьогодні
13:22 18 Лют 2024

Британська розвідка прокоментувала відставку командувача ЧФ росії Соколова

Фото: росСМИ

Ймовірно відставка командувача Чорноморського флоту рф адмірала Соколова пов'язана з втратою багатьох кораблів флоту

Так вважають у британській розвідці, написавши про це в огляді Міністерства оборони Британії станом на 18 лютого, пише Рубрика.

Проте британські аналітики не уточнили, чи є впевненість, що Соколов живий.

У британській розвідці зауважують, що озвучене у російських ЗМІ рішення у росії про відставку Соколова вочевидь пов'язане із великими успіхами України у завданні втрат ЧФ РФ, останнім з яких стало ураження ВДК "Цезар Куніков".

Британські розвідники нагадали, що попередника Соколова на цій посаді Ігоря Осипова, за чутками, зняли з посади одразу після потоплення крейсера "Москва".

Також аналітики припускають, що однією з причин відставки став "стиль керівництва" Соколова.

"Хоча це не підтверджено російським Міністерством оборони, Соколова, ймовірно, замінив на посаді його колишній заступник, віцеадмірал Сергій Пінчук, як тимчасово виконуючий обов'язки, на час внутрішнього розслідування щодо потопленого 15 лютого десантного корабля "Цезар Куніков", підкреслили у розвідці.

В огляді утрималися від уточнень, чи впевнені в тому, що Соколов живий, попри його зникнення з інформаційного поля після успішного українського удару по штаб-квартирі ЧФ рф у Севастополі та чутки про його загибель.

Що відомо про удар по штабу Чорноморського флоту рф

Як писала Рубрика, 22 вересня, у Криму пролунали вибухи. Пізніше стало відомо про "прильоти" по штабу Чорноморського флоту російської федерації в Севастополі, а також в інших частинах півострова.

Після ураження штабу ЧФ рф у тимчасово захопленому Севастополі загинули 34 російські офіцери, серед них командувач флоту росії.

Як стало відомо пізніше, зі слів речника ВМС ЗСУ Дмитра Плетенчука, ліквідували командувача Чорноморського флоту росіян Юрія Соколова, що створить проблеми з керованістю військами на Чорному морі для ворога.

Водночас керівник ГУР Кирило Буданов 23 вересня не зміг підтвердити інформацію про загибель командувача флоту Соколова.

Проте 26 вересня міноборони росії оприлюднило відео засідання колегії, у якій, як стверджують у відомстві, брав участь командувач Чорноморського флоту Віктор Соколов: українські військові на цей час цю інформацію уточнюють.

У Пентагоні через кілька днів після удару сказали, що поки не мають інформації, чи живий командувач Чорноморського флоту рф.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: