fbpx
Сьогодні
10:15 21 Лют 2024

В Україні для одягу спецслужбовців ГУР затвердили новий нарукавний знак: навіщо це рішення

Фото: Оборонно-промисловий кур'єр

В Україні для форменого одягу військовослужбовців Головного управління розвідки Міноборони офіційно затвердили нарукавну емблему – білий тризуб на чорному тлі.

Про це пише Рубрика, посилаючись на Телеграм пресслужби ГУР.

У чому проблема?

Шеврони українських військових – і затверджені у війську, і неофіційні, як Малюк Йода – дійсно стали маркером. Вони є наочним прикладом того, як Збройні сили України крокують на шляху від радянської армії до сучасної.

Наші захисники змогли позбутися "совку" в формі, в знаках розрізнення і, зокрема, в нарукавних емблемах. Щоправда, процес відходу від радянської естетики кардинально рушив з місця тільки після російського вторгнення у 2014 році.

Активно ж відроджувати українську традиційну історичну геральдику Міноборони почало вже під час повномасштабної війни, створивши нові нарукавні знаки для ЗСУ.

Яке рішення?

Для форменого одягу військовослужбовців Головного управління розвідки Міноборони офіційно затвердили нарукавну емблему.

Як це працює?

Зазначають, що наказ Міністерства оборони України про затвердження емблеми зареєстрований у Міністерстві юстиції України.

Управління розвідки інформує, що новим нарукавним знаком стало зображення білого тризуба на чорному тлі.  

ГУР, нарукавний знак

Фото: Телеграм / Головне управління розвідки МО України

"Нарукавний знак ГУР МО України виконаний у формі загальновійськового гербового щита. Тризубу надано об'єму ― його окремі грані перебувають у тіні, що символізує специфіку роботи українських воєнних розвідників, спрямовану на захист національних інтересів держави", пояснили у ГУР.

Нагадаємо, Міноборони також затвердило нові зразки беретних знаків для військовослужбовців окремих родів військ – Медичних сил, Сил підтримки та Сил логістики.

Крім того, новий нарукавний знак для бійців 4-ї окремої танкової бригади розробили у Міністерстві оборони України.

Раніше президент Володимир Зеленський продемонстрував шеврони, які напередодні отримав від українських військовослужбовців на Донеччині, й поділився історією про Героя України Сергія Дудіна.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: