fbpx
Сьогодні
12:59 03 Вер 2023

Нові беретні знаки отримали три роди українських військ

Міністерство оборони затвердило нові зразки беретних знаків для військовослужбовців окремих родів військ – Медичних сил, Сил підтримки та Сил логістики.

Про це пише Рубрика, посилаючись на Телеграм Міноборони.

Як повідомляють у відомстві, оновлений беретний знак "Сили логістики" має вигляд стилізованого контуру фортеці з чотирма бастіонами.

На нього накладено схрещені мечі руків'ями донизу з лезами, що переходять у пшеничні колоси, та жезл Меркурія, розташований по вертикалі.

Новий беретний знак Сил логістики

Фото: Міністерство оборони України

Що стосується оновленого беретного знаку для Медичних сил, то на ньому зображено круглий лавровий вінок, у центрі якого вертикально розташований меч, обвитий змією. Відтепер він виглядає саме так.

Новий беретний знак Сил підтримки

Фото: Міністерство оборони України

Для Сил підтримки ЗСУ беретний знак змодельовано у вигляді прорізного ромба із зубчатими краями, на який накладено схрещені мечі вістрями догори та чотири руки у латних рукавицях, з'єднані між собою у замок.

Новий беретний знак Медичних сил

Фото: Міністерство оборони України

Нагадаємо, раніше президент Володимир Зеленський продемонстрував шеврони, які напередодні отримав від українських військовослужбовців на Донеччині, й поділився історією про Героя України Сергія Дудіна.

Окрім того, у магазинах з'явилася мілітарі-машинка з брендуванням ЗСУ. На авто нанесені реальні шеврони чинного окремого взводу 158 підрозділу 7 стрілецького батальйону 27 бригади Національної Гвардії України.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: