fbpx
Сьогодні
14:29 24 Вер 2023

У Міноборони затвердили нові нарукавні знаки для десантників: навіщо це рішення

Фото: Телеграм / Міноборони України

Для 71-ї та 82-ї бригад десантно-штурмових військ Збройних сил України Міністерство оборони розробило нові нарукавні знаки.

Про це повідомили у Телеграм-каналі Міноборони, пише Рубрика.

У чому проблема?

Шеврони українських військових – і затверджені у війську, і неофіційні, як Малюк Йода – дійсно стали маркером. Вони – наочний приклад того, як Збройні сили України крокують на шляху від радянської армії до сучасної.

Українські військові змогли позбутися "совку" в формі, в знаках розрізнення і, зокрема, в нарукавних емблемах. Щоправда, процес відходу від радянської естетики кардинально рушив з місця тільки після російського вторгнення в 2014 році.

Яке рішення?

Міноборони створює нові нарукавні знаки для ЗСУ. Зазначають, що кожна ідея, ескіз і кінцевий результат узгоджуються командиром військової частини.

"Головне джерело ідей та натхнення: армія України 1917-1921 років, маловідомі факти, рідкісні територіальні герби. Саме  з ними українське військо йде у бій проти рашистів, визволяючи нашу Батьківщину", наголосили у відомстві.

Як це працює?

У міноборони розповіли, що для захисників 71-ої окремої єгерської бригади ДШВ розробили нарукавний знак у вигляді геральдичного щита перетятого понижено крутоподібно на червоний та темно-зелений кольори.

"Центральним елементом є крокуючий симаргл у червоному полі, що тримає золотий полум'яний меч вістрям донизу. Специфіку діяльності військової частини підкреслює срібний єгерський ріжок у поєднанні з темно-зеленим кольором", підкреслили у відомстві.

нарукавні знаки десантники

Фото: Телеграм / Міноборони України

Також затвердили малюнок на рукаві воїнів 82–ої окремої бригади ДШВ, який зображає срібного озброєного сокола в маруновому полі. Нарукавний знак до парадного однострою має вигляд червоного геральдичного щита зі срібним кантом.

нарукавні знаки десантники

Фото: Телеграм / Міноборони України

Нагадаємо, Міноборони також затвердило нові зразки беретних знаків для військовослужбовців окремих родів військ – Медичних сил, Сил підтримки та Сил логістики.

Крім того, новий нарукавний знак для бійців 4-ї окремої танкової бригади розробили у Міністерстві оборони України.

Раніше президент Володимир Зеленський продемонстрував шеврони, які напередодні отримав від українських військовослужбовців на Донеччині, й поділився історією про Героя України Сергія Дудіна.

До того ж, у магазинах з'явилася мілітарі-машинка з брендуванням ЗСУ. На авто нанесені реальні шеврони чинного окремого взводу 158 підрозділу 7 стрілецького батальйону 27 бригади Національної Гвардії України.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: