fbpx
Сьогодні
15:48 21 Лют 2024

48 пускових установок "Іскандер" розмістила росія вздовж українського кордону, - ГУР

English version here

Фото: З відкритих джерел

Станом на лютий 2024 року уздовж кордону з Україною російська федерація розгорнула 48 пускових установок ракетного комплексу "Іскандер".

Про це повідомив заступник начальника Головного управління розвідки Міністерства оборони України генерал-майор Вадим Скібіцький в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

Як зазначив офіцер, раніше на кордоні було 46 установок, зараз 48.

"Додалися дві пускові установки, вони зробили додаткову тактичну групу, яка застосовується для пусків саме балістичних ракет із території росії", зазначив Скібіцький.

Окрім того, як зауважив генерал-майор, станом на лютий цього року сухопутна частина угруповання російських військ, які розташовані на території тимчасово окупованої України, становить близько 470 тисяч військовослужбовців.

Також, представник ГУР розповів, що на окупованих територіях з'явився новий компонент військ рф – розгорнуто угруповання росгвардії. Близько 33 тисячі військовослужбовців.

Ситуація на фронті

Наші воїни продовжують активними діями завдавати окупаційним військам втрат в живій силі та техніці, виснажують ворога вздовж всієї лінії фронту.

Минулої доби, 20 лютого, українські військові відбили 20 атак противника на Мар'їнському напрямку, утримали позиції та відбили штурми окупаційних військ на Херсонському напрямку.

Варто додати, що також Сили оборони ліквідували ще понад 1100 окупантів, таким чином загальні втрати російських військ з початку повномасштабного вторгнення в живій силі вже склали понад 406 тисяч солдатів.

Додамо, 17 лютого стало відомо, що українські Сили оборони, відповідно до отриманого розпорядження від Головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського, вийшли з Авдіївки на заздалегідь підготовлені позиції. Це підтвердив і командувача оперативно-стратегічного угруповання військ "Таврія" Олександр Тарнавський.

Своєю чергою у розвідці Британії вважають, що армії рф бракує боєздатності, щоб скористатися ефектом захоплення Авдіївки.

А в ISW також проаналізували дії армії рф на Авдіївському напрямку. Там вважають, що російським загарбникам доведеться взяти оперативну паузу перед відновленням наступальних операцій або ж перекинути підкріплення з інших ділянок фронту, щоб не допустити кульмінації операцій під Авдіївкою.

До того ж напередодні українські військові, ймовірно, вдарили по шикуванню російських мотострільців в окупованій частині Донеччини, окупанти саме чекали на командувача: внаслідок удару, за різними оцінками, загинули щонайменше 60 окупантів.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: