fbpx
Сьогодні
14:29 21 Лют 2024

470 тисяч окупантів перебувають зараз на ТОТ, побільшало їх і в прикордонні, - ГУР

English version here

Фото: Reuters

Станом на сьогодні сухопутна частина угруповання російських військ, які розташовані на території тимчасово окупованої України, становить близько 470 тисяч військовослужбовців.

Про це повідомив представник ГУР Міноборони Вадим Скібіцький в інтерв'ю "Інтерфакс-України".

"Якщо говорити про те, що змінилося за цей час, – то це чисельність угруповання, розгорнутого на нашій території. Наразі сухопутний компонент, сухопутна частина угруповання, яка розташована на території України, становить близько 470 тисяч військовослужбовців.

І це тільки сухопутний компонент, я не беру авіацію, не рахуємо сюди військово-морський флот, який теж залучається до проведення операцій, до завдання ударів", пояснив генерал-майор.

Також, представник ГУР розповів, що на окупованих територіях з'явився новий компонент військ РФ – розгорнуто угруповання росгвардії. Близько 33 тисячі військовослужбовців.

"Це ті люди, які забезпечують діяльність окупаційної влади, охорону стратегічних об'єктів і за необхідності можуть виконувати завдання оборони саме на тимчасово окупованих територіях", – розповів Скібіцький.

Окрім того, додатково з'явилося угруповання т.зв. прикриття державного кордону рф. Вони розгорнуті на території трьох областей росії, які безпосередньо межують з Україною:

  • Бєлгородська,
  • Курська,
  • Брянська.

Загалом близько 30 тисяч військовослужбовців.

Генерал-майор наголосив, що це пов'язано зі страхом росіян, що "ми будемо більш активні, проводитимемо відповідні дії на території рф".

Скібіцький також підкреслив, що важливою зміною за два роки є ізолювання Чорноморського флоту, і всі основні бойові кораблі ворога перебувають у Новоросійську.

Ситуація на фронті

Наші воїни продовжують активними діями завдавати окупаційним військам втрат в живій силі та техніці, виснажують ворога вздовж всієї лінії фронту.

Минулої доби, 20 лютого, українські військові відбили 20 атак противника на Мар'їнському напрямку, утримали позиції та відбили штурми окупаційних військ на Херсонському напрямку.

Варто додати, що також Сили оборони ліквідували ще понад 1100 окупантів, таким чином загальні втрати російських військ з початку повномасштабного вторгнення в живій силі вже склали понад 406 тисяч солдатів.

Додамо, 17 лютого стало відомо, що українські Сили оборони, відповідно до отриманого розпорядження від Головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського, вийшли з Авдіївки на заздалегідь підготовлені позиції. Це підтвердив і командувача оперативно-стратегічного угруповання військ "Таврія" Олександр Тарнавський.

Своєю чергою у розвідці Британії вважають, що армії рф бракує боєздатності, щоб скористатися ефектом захоплення Авдіївки.

А в ISW також проаналізували дії армії рф на Авдіївському напрямку. Там вважають, що російським загарбникам доведеться взяти оперативну паузу перед відновленням наступальних операцій або ж перекинути підкріплення з інших ділянок фронту, щоб не допустити кульмінації операцій під Авдіївкою.

До того ж напередодні українські військові, ймовірно, вдарили по шикуванню російських мотострільців в окупованій частині Донеччини, окупанти саме чекали на командувача: внаслідок удару, за різними оцінками, загинули щонайменше 60 окупантів.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: