fbpx
Сьогодні
12:59 20 Лют 2024

У розвідці Британії вважають, що армії рф бракує боєздатності, щоб скористатися ефектом захоплення Авдіївки

Фото: З соцмереж

Після захоплення Авдіївки Донецької області російським підрозділам потрібен час на переоснащення та відпочинок, проте в наступні тижні вони намагатимуться розширити територіальні здобутки.

Про це пише Рубрика, посилаючись на огляд розвідки Міноборони Британії станом на 20 лютого.

Британські аналітики зауважили, що за останній тиждень російські сили взяли під контроль Авдіївку і Коксохімічний завод на північ від міста, тяжкі бої за які точилися з жовтня 2023 року.

Водночас українські сили відійшли на захищені позиції на захід від Авдіївки.

"Скидається на те, що російським силам бракує боєздатності негайно скористатися захопленням Авдіївки і вони потребують певного часу на переоснащення і відпочинок.

У наступні тижні Росія, ймовірно, намагатиметься поступово розширити територіальний контроль за межі Авдіївки", підкреслили в огляді.

В одному з попередніх оглядів розвідка зазначала, що росія втратила мінімум 400 одиниць техніки, штурмуючи Авдіївку.

"Росія докладає цілеспрямованих зусиль для захоплення міста з жовтня 2023 року і досягла поступового, стійкого прогресу у відрізанні міста, а Збройні сили України посилюють свої позиції у відповідь", зауважили у розвідці.

За оцінками, які наводить розвідка британського Міноборони, за час кампанії із захоплення Авдіївки рф втратила щонайменше "400 танків, бойових машин піхоти та іншої техніки, а також, ймовірно, тисячі осіб особового складу".

Також вона звертає увагу на наступальні дії росіян на захід від Бахмута, метою яких, найімовірніше, є захоплення міста Часів Яр. Водночас рф не змогла просунутися далі Бахмута з моменту його захоплення у травні 2023 року, нагадує британська розвідка.

Своєю чергою в ISW також проаналізували дії армії рф на Авдіївському напрямку. Там вважають, що російським загарбникам доведеться взяти оперативну паузу перед відновленням наступальних операцій або ж перекинути підкріплення з інших ділянок фронту, щоб не допустити кульмінації операцій під Авдіївкою.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: