fbpx
Сьогодні
Фото 17:30 19 Лют 2024

В Україну доставлено тисячі нових пострілів калібру 122-мм, – Українська бронетехніка

English version here

Фото: Українська бронетехніка

«Українська бронетехніка» нарощує постачання 122 мм осколково-фугасних артилерійських пострілів. Сьогодні, 19 лютого в Україну доставлено тисячі нових пострілів для потреб ЗСУ.

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на гендиректора компанії "Українська бронетехніка" Владислав Бельбаса.

«Сьогодні в Україну доставлено партію 122 мм осколково-фугасних артилерійських пострілів, які виробляються у партнерстві з одним із боєприпасних холдингів Східної Європи. Постріли такого калібру вкрай необхідні українській армії – їх щоденно використовують для гармат Д-30 та 2С1», – констатує генеральний директор ТОВ «Українська бронетехніка» Владислав Бельбас.

За його словами, компанії вдалося налагодити системне серійне виробництво та суттєво наростити обʼєми виробництва 122 мм артилерійських пострілів.

доставлено тисячі нових пострілів калібру 122-мм

Фото: Українська бронетехніка

Нагадаємо, у 2023 році "Українська бронетехніка" відновила серійне виробництво мінометних пострілів калібру 60-мм та вже поставила Збройним силам України понад 100 тисяч одиниць.

Також "Українська бронетехніка" випускає лінійку мінометів із 2017 року, зокрема різних калібрів: 82-мм, 120-мм та 60-мм. Попит на момент запуску був невеликий, але ніша ніким не була закрита.

У цілому на момент вторгнення у компанії у процесі було близько 12 дослідно-конструкторських робіт.

Також АТ "Українська оборонна промисловість" (колишній Укроборонпром – ред.) працює над освоєнням артилерійського 155-мм снаряда, який є стандартом Північноатлантичного альянсу (НАТО).

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: