fbpx
Сьогодні
12:32 21 Лют 2024

BBC: армія рф з початку повномасштабного вторгнення вже втратила понад 200 військових пілотів

English version here

Фото: Колаж / 24 канал

З початку повномасштабного вторгнення російська федерація втратила щонайменше 216 військових пілотів, на підготовку яких потрібно не менш ніж шість років на кожного та понад 3 мільйони доларів.

Про це інформує BBC.

Як повідомляє видання, у 2023 році російська армія втратила щонайменше 62 військових пілотів.

Окрім того, ще 13 військових російських льотчиків у 2023 році загинули на території самої росії під час заколоту ватажка пвк "вагнер" євгена пригожина.

Видання зазначило, що більше одномоментних втрат російська авіація зазнала лише у перший день повномасштабного вторгнення в Україну.

Загалом виданню вдалося встановити імена 45 123 російських окупантів, які загинули на війні в Україні з лютого 2022 року.

З них щонайменше 6614 — це загиблі з жовтня 2023 року по лютий 2024 року. Саме у період, коли російські війська наступали під Авдіївкою та в сусідніх із нею районах Донецької області.

Видання зауважило, що це лише ті втрати, які вдалося підтвердити за відкритими даними. За оцінкою BBC, реальна кількість загиблих з російської сторони може бути вдвічі більшою.

Такого висновку у BBC дійшли, вивчаючи обставини на цвинтарях у 70 населених пунктах по всій росії.

Що відомо про втрати особового складу російської армії на фронті

Варто додати, що 20 лютого Сили оборони ліквідували ще понад 1100 окупантів, таким чином загальні втрати російських військ з початку повномасштабного вторгнення в живій силі вже склали понад 406 тисяч солдатів.

Своєю чергою, у грудня минулого року британська розвідка заявляла, що серед особового складу військових сил росії відбувається зростання щоденних втрат у війні проти України у 2023: з такими темпами до 2025 року загальна цифра перетне позначку у 500 тисяч.

А секретар НАТО Єнс Столтенберг в кінці листопада говорив, що з початку повномасштабного вторгнення російська армія втратила значну частину своїх звичайних збройних сил – це сотні літаків, тисячі танків та понад 300 тисяч військових.

Країна-агресор з початку повномасштабного вторгнення в Україну втратила щонайменше 3 079 офіцерів. Загалом вдалося встановити особи та підтвердити загибель 43 014 російських військових (без урахування бойовиків Донеччини та Луганщини).

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: