fbpx
Сьогодні
Фото 19:28 17 Лют 2024

Зеленський в Мюнхені зустрівся з обраним Президентом Фінляндії: обговорили оборонні потреби української армії

Фото: Офіс Президента

У межах Мюнхенської конференції з питань безпеки Президент України Володимир Зеленський провів зустріч з обраним Президентом Фінляндської Республіки Александром Стуббом.

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на Офіс Президента.

Володимир Зеленський привітав співрозмовника з перемогою на виборах і подякував за чітку позицію щодо засудження російської агресії проти України.

«Ми надзвичайно вдячні вашій країні, вашому народу за непохитну підтримку та тепле ставлення до України та українців. Ви з нами з перших днів повномасштабної війни», – зазначив Глава держави.

Зеленський в Мюнхені зустрівся з обраним Президентом Фінляндії

Фото: Офіс Президента

Президент України поінформував Александра Стубба про поточну ситуацію на фронті та найнагальніші оборонні потреби української армії.

Володимир Зеленський відзначив важливість збереження підтримки України з боку Фінляндії на шляху до членства в НАТО та Європейському Союзі.

Що відомо про Мюнхенську конференцію-2024

Цього року ювілейна (минуло рівно 60 років з першого подібного заходу в Мюнхені) Мюнхенська безпекова конференція стартувала 16 лютого та триватиме до 18 лютого, в ній беруть участь понад 50 лідерів країн та 100 міністрів.

На порядку денному – світова безпекова криза, збройні конфлікти, проблеми міграції, клімат, розвиток новітніх технологій. А допомога Україні є однією з головних тем.

Зазначимо, що вперше на MSC будуть широко представлені країни Глобального Півдня. А от уряди Росії й Ірану не запрошені.

На заході очно бере участь і президент Володимир Зеленський. Він відвідує конференцію в рамках своєї поїздки до Німеччини та Франції, з якими підписав угоди про гарантії безпеки для України.

Зранку 17 лютого український Глававиступив з промовою: закликав зупинити агресора та вказав на ризики для світу.

У Мюнхені президент України Володимир Зеленський провів зустрічі президентом Азербайджанської Республіки Ільхамом Алієвим, прем'єркою Республіки Бангладеш Шейх Хасіною Вазед та прем'єром Нідерландів Марком Рютте.

У межах Мюнхенської конференції з питань безпеки Президент України Володимир Зеленський провів зустріч із віцепрезиденткою Сполучених Штатів Америки Камалою Гарріс.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: