fbpx
Сьогодні
15:29 03 Лют 2024

РФ, Іран та крайніх правих й крайніх лівих не запросили на Мюнхенську безпекову конференцію

Мюнхенська конференція з безпеки, лютий 2023 року

До Мюнхенської безпекової конференції, що відбудеться з 16 по 18 лютого, не зможуть долучитися уряди російської федерації та Ірану, а також представники крайніх правих та крайніх лівих у Німеччині.

Про це розповів глава конференції Крістоф Гойсген, сайт Конференції.

Як зазначили у виданні, очікують, що цього року конференцію в мюнхенському готелі Bayerischer Hof відвідають близько 50 глав держав і урядів, а також близько 100 міністрів.

Наголосили, що як і минулого року, уряди Росії та Ірану не запросили.

"Російські офіційні особи не запрошені на конференцію 2023 року. Ми не надамо їм платформу для пропаганди. Ми хочемо обговорювати майбутнє Росії з лідерами російської опозиції і вигнанцями. Їхні голоси мають бути почуті та посилені", – написав Гойсґен на своїй сторінці у твітері.

Гойсген сказав, що не бачить серйозної готовності до розмови у владіміра путіна. Замість російського уряду, сказав Гойсген, він запросив "політиків у вигнанні" та представників громадських організацій.

Тривалий час звичайною практикою було запрошення на конференцію політиків усіх партій, представлених у Бундестазі.

Гойсген відмовився від цієї практики минулого року, коли дебютував як лідер конференції й не запросив жодного політика з "Альтернативи для Німеччини".

"Я тоді сказав, що не хочу стелити червону доріжку для правої екстремістської партії", – пояснив він.

"Але я вважаю, що моє торішнє рішення було правильним – особливо після нещодавніх викриттів", – додав глава конференції.

Він натякнув, що на викриття таємної зустрічі між правими екстремістами та політиками "Альтернативи для Німеччини" щодо планів "реміграції".

За словами Гойсгена, правій асоціації "Союз цінностей", голова якої Ганс-Георг Маасен планує заснувати партію, також не місце на конференції з безпеки.

Нещодавно створена партія лівої радикалки та "подруги Путіна" Сари Вагенкнехт BSW також не запрошена на одну з найважливіших у світі зустрічей політиків і експертів з політики безпеки.

Своєю чергою у повідомленні на сайті Конференції мова йде про те, що в учасників зустрічі 2023 року буде можливість оцінити "рівень згуртованості альянсу та політичну відданість заснованому на верховенстві закону міжнародному порядку".

Її організатори називають російське вторгнення в Україну "поворотним моментом", що спричинив не лише "величезні страждання в Україні, але й посилив кризи в інших кінцях світу".

Довідка

Мюнхенська безпекова конференція – щорічна конференція, яку організовують з 1962 року. Спершу у ній брали участь лише представники країн НАТО, але після розпаду Радянського Союзу до заходу почали долучати й посадовців з України, росії, Китаю та інших країн.

У 2022 році президент України Володимир Зеленський також брав участь у цій конференції. Це сталося за декілька днів до початку повномасштабного російського вторгнення.

Минулого року президент України Володимир Зеленський 17 лютого також виступав на Мюнхенській безпековій конференції.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: