fbpx
Сьогодні
18:45 06 Лют 2024

Заморожені та конфісковані активи росії мають стати ключовим джерелом для відбудови України, – Шмигаль

English version here

Фото: Урядовий портал

6 лютого Прем'єр-міністр Денис Шмигаль зустрівся з Генеральним секретарем Організації економічного співробітництва та розвитку Матіасом Корманном. До обговорення про продовження співпраці також долучилися Перший віце-прем'єр-міністр України — Міністр економіки Юлія Свириденко, Міністр Кабінету Міністрів України Олег Немчінов,  представники Мінфіну, Мінцифри та Мін'юсту. 

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на Урядовий портал.

«Набуття повноправного членства в Організації — один із наших пріоритетів. Адже це маркер готовності вступу України в ЄС та сигнал для іноземних компаній, що Україна — перспективна країна для інвестицій», — наголосив Денис Шмигаль.

Заморожені та конфісковані активи росії

Фото: Урядовий портал

Прем'єр-міністр подякував Матіасу Корманну за схвалену програму ОЕСР для України та підкреслив, що Уряд покращив державні функції, не зважаючи на агресію росії, та демонструє високу спроможність у проведенні реформ. Це своєю чергою відзначили в Організації.

«Наші партнери акцентували на досягнутому, попри війну, прогресі в таких сферах як державне управління, цифровізація, боротьба з корупцією, спрощення дозвільних процедур. Було відзначено запровадження грейдової системи оплати праці державних службовців як важливий крок у напрямку реформи державного управління. Продовжуємо корпоративну реформу», — повідомив Глава Уряду. 

Крім того, Денис Шмигаль звернувся до ОЕСР з проханням сприяти розробці Міжнародних рекомендацій щодо конфіскації таких активів, адже переконаний, що заморожені та конфісковані активи росії мають стати ключовим джерелом для відбудови України.

Прем'єр-міністр подякував команді ОЕСР за потужну підтримку на міжнародному рівні та допомогу в імплементації реформ.

Що відомо про конфіскацію російських активів

Як відомо, СБУ впродовж 2022-2023 років і станом на початок серпня арештували активи російських бізнесменів, які фінансують війну, на майже 190 мільярдів гривень. 

До того ж, активи російських олігархів арештовують за кордоном:

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: