fbpx
Сьогодні
17:46 30 Січ 2024

Прем'єр-міністерка Естонії закликала передати заморожені активи рф на користь України

English version here

Фото: AP

Прем'єр-міністерка Естонії Кая Каллас заявила про необхідність використання заморожених російських активів на користь України, зокрема, для відбудови пошкодженої та зруйнованої внаслідок війни інфраструктури.

Про це Кая Каллас написала у соцмережі X (раніше — Twitter), повідомляє Рубрика.

"Нам потрібно продовжувати тиск щодо використання заморожених російських активів для потреб України. Радію, що мої заклики сприймаються кроками вперед не лише в Євросоюзі, але й серед країн "Групи семи" (G7), включаючи Конгрес США та Велику Британію. Цю ідею підтримали відомі правознавці та економісти", — йдеться у дописі очільниці естонського уряду.

Каллас також зазначила, що це використання заморожених активів РФ було б "не лише морально, а і юридично правильно".

"Це міжнародно-правова норма, що агресор має відшкодувати збитки. Використання російських заморожених активів допомагає відбудові та відновленню України, а їй зараз потрібна підтримка", — написала Каллас.

Глава уряду Естонії наголосила, що ЄС має продемонструвати "політичне лідерство" з цього приводу.

"Я з нетерпінням чекаю на обговорення наступних кроків з лідерами ЄС цього тижня на саміті Євросоюзу", — сказала Каллас.

Нагадаємо, що партнери України поспішають узгодити план конфіскації 300 мільярдів доларів заморожених російських активів. На даний час США запропонували робочим групам "Групи семи" вивчити шляхи, як це зробити.

Що відомо про конфіскацію російських активів

Як відомо, СБУ впродовж 2022-2023 років і станом на початок серпня арештували активи російських бізнесменів, які фінансують війну, на майже 190 мільярдів гривень. 

До того ж, активи російських олігархів арештовують за кордоном:

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: