fbpx
Сьогодні
11:46 06 Лют 2024

У Києві з’являться сквери на честь Героїв ОУН і науковця Ігоря Козловського, який 700 днів провів у полоні

Фото: КМДА

У Києві невдовзі з'являться сквери на честь Героїв ОУН та відомого дослідника-релігієзнавця Ігоря Козловського, який за проукраїнську позицію 700 днів провів у полоні так званої "ДНР".

Про рішення комісії з питань найменувань при київському міському голові 2 лютого повідомила заступниця голови КМДА Марина Хонда, інформує Рубрика.

"Усі пропозиції пройшли громадське обговорення та були підтримані більшістю киян. Рекомендації комісії будуть передані до Київради, остаточне рішення про перейменування ухвалюватимуть депутати під час пленарного засідання", — повідомила вона.

Зокрема, у разі позитивного голосування депутатського корпусу Київради, нові назви отримають такі сквери:

  • на вул. Боричів Тік, 17, 19, 21 у Подільському районі — імені Голди Меїр;
  • на перетині проспектів Академіка Палладіна та Берестейського й вулиці Ореста Васкула у Святошинському районі — сквер Героїв ОУН;
  • на розі вулиць Григорія Сковороди та Почайнинської в Подільському районі — імені Ігоря Козловського.

Довідка

Ігор Анатолійович Козловський – український вчений, релігієзнавець, кандидат історичних наук, письменник, громадський діяч. Дійсний член Національного товариства імені Шевченка в України з 2019 року.

У січні 2016 року його захопили бойовики так званої "Донецької народної республіки" за проукраїнську позицію. Він пережив тортурування і перебував у полоні майже 2 роки до 27 грудня 2017 року.

Нагадаємо, у застосунку "Київ Цифровий" більшість опитаних жителів столиці підтримали перейменування міських вулиці Сурикова та Повітрофлотського проспекту.

Також повідомлялось, що 20 червня, Київська міська рада перейменувала ще 2 вулиці столиці, Драгомирова та Гвардійську відповідно у Печерському та Голосіївському районах.

Відтепер вулиця Драгомирова у Печерському районі називається іменем Андрія Верхогляда  майора 72-ої бригади Чорних Запорожців, народного героя України, який загинув рік тому.

Окрім того, у Києві на вулиці Алматинській у Дніпровському районі створили та облаштували сквер "Кусум". Основним меценатом облаштування скверу виступила група фармацевтичних компаній "Кусум".

Рубрика:
Київ Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: