fbpx
Сьогодні
Фото 20:35 27 Сер 2023

У КПІ відкрили скульптуру "Юність" з нагоди 125-річчя закладу

З нагоди 125-річчя закладу кампусі Національного технічного університету "Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського" відкрили скульптуру "Юність" на честь українського студентства.

Про це йдеться в повідомленні Київського політехнічного інституту (КПІ) імені Ігоря Сікорського, передає Рубрика.

Головною героїнею композиції є дівчина-студентка, та присвячений твір всім студентам, які боронять країну на полі бою, волонтерять, створюють необхідні речі для фронту.

"Композиція присвячена усім студентам, які боронять нашу країну на фронті, здають кров, волонтерять, створюють роботів-розміновувачів, розробляють протези, фільтри для очищення води та багато іншого", – зауважили в повідомленні.

У КПІ впевнені, що нова скульптура стане талісманом, що приноситиме КПІшникам удачу під час сесії.

Фото: facebook.com/ntuu.kpi

Напередодні, 23 серпня, на території Київського політехнічного інституту імені Ігоря Сікорського відкрили сквер Авіації та скульптурну композицію, присвячену авіаторам КПІ.

"Саме тут народжувалась історія світової авіації й понад 100 років тому випробовували перші літальні апарати Сікорський, Корольов, Калінін", — йдеться у повідомленні Солом'янської районної в місті Києві державної адміністрації.

Тепер на цьому історичному місці — сквер Піонерів Авіації та скульптура на честь тих, хто стояв біля джерел сучасного українського авіабудування.

Зазначається, що молодий студент-інженер у сквері на території КПІ є уособленням науковців-авіаторів, які вчилися й працювали в Київській політехніці, подарувавши світові свої винаходи та розробки: гелікоптери, літаки, бомбардувальники й винищувачі.

Фото: facebook.com/solorgovua/posts

Довідка

Національний технічний університет України "Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського" — заклад вищої освіти інженерного профілю, заснований в Києві 1898 року.

На сьогодні це один із найбільших університетів України за кількістю студентів з широким переліком спеціальностей і освітніх програм для підготовки фахівців з технічних і гуманітарних наук.

З 2009 до 2014 року мав статус автономного дослідницького університету. Очолює рейтинг найкращих ВНЗ в Україні.

Нагадаємо, Київський національний університет імені Тараса Шевченка та Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського ввійшли до переліку найкращих вищих навчальних закладів за можливостями працевлаштування випускників.

Також ми розповідали, що у Харкові встановили скульптуру з уламків російської ракети.

Рубрика:
Київ Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: