fbpx
Сьогодні
Фото 16:35 09 Січ 2024

У Львові облаштують громадський простір з басейном та скеледромом: у чому рішення

Фото: city-adm.lviv.ua

У Львові підприємець має намір на вулиці Зеленій створити громадську зону, яка включатиме басейн та скеледром поруч із житловою зоною.

Про це повідомляє Львівська міська рада, пише Рубрика.

У чому проблема?

До Львівської міської ради надійшла пропозиція від приватного підприємства "Стріт Хол" щодо покращення благоустрою на вулиці Зеленій, 273.

Ділянка розташована між кількома багатоквартирними будинками та знаходиться у занедбаному стані.

Наразі місцевість покрита самосівами, має заболочені ділянки, а також існують проблеми з дренажем дощових вод.

Яке рішення?

На даний час на вулиці Зеленій заплановано створення громадської зони, яка включатиме басейн та скеледром поруч із житловою зоною.

Реалізація проєкту здійснюватиметься за рахунок приватних інвестицій.

Фото: city-adm.lviv.ua

Як це працює?

Головний архітектор Львова, Антон Коломєйцев, розповів, що раніше на цій ділянці вулиці Зеленої знаходилася зелена зона з водоймами, яку необхідно відродити та поліпшити.

В планах — відновлення рекреаційних можливостей цієї території.

Фото: city-adm.lviv.ua

Управління архітектури Львівської міської ради пропонує звести до мінімуму будівництво на цій території, відновити тут зону для спорту та відпочинку, а також створити невеликий парк, який стане місцем для відпочинку та прогулянок жителів міста.

"Ми відновлюємо гідрологічний баланс на цій території. Передбачено також басейн з усіма необхідними спортивними та обслуговуючими приміщеннями. На 1 поверсі плануємо «зелений екран» рослинний, який створить тут затишок. Так само планується створити прогулянкові алеї з дощовим садком і спортивними майданчиками. Такий "зелений екран" було реалізовано в одному з проєктів у Парижі і ми вважаємо, що тут так само можна було б застосувати цю технологію. Також тут буде громадський простір: все з екологічних матеріалів, дренуючі поверхні, максимум природних елементів і дерева", — розповів Антон Коломєйцев.

У парку також передбачено місце для дитячого майданчику та скеледрому.

Фото: city-adm.lviv.ua

Нагадаємо, у Львові в лікарні Святого Миколая у межах проєкту UNBROKEN KIDS відкрили дитячий Центр ментального здоров'я для дітей, де вони зможуть отримати допомогу психотерапевтів, психіатрів, психологів та інших спеціалістів.

Також повідомлялось, що після 8 років ревіталізації у Львові відкрився найбільший центр сучасного мистецтва Jam Factory Art Center.

Окрім того, на львівській площі Ринок планують облаштувати простір – доріжки доступності – для безперешкодного переміщення маломобільних груп.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: