fbpx
Сьогодні
11:51 27 Січ 2024

Компанію рф, яка працювала на "оборонку", успішно атакували хакери ГУР

English version here

У російській федерації хакери Головного управління розвідки знищили всю ІТ-інфраструктуру компанії IPL Consulting, яка спеціалізувалася на впровадженні інформаційних систем у російській промисловості.

Про успішну кібератаку повідомила пресслужба ГУР, пише Рубрика.

Як розповіли кіберфахівці, ця компанія презентувала себе як одне з найбільш сучасних російських підприємств, яке надавало допомогу у впровадженні інформаційних систем до установ, що займаються:

  • проєктуванням,
  • виробництвом автомобільних та авіаційних компонентів,
  • важким машинобудуванням,
  • виробництвом обладнання та приладів,
  • зокрема в інтересах російського оборонно-промислового комплексу.
Хакери, атака на компанію рф

Фото: Телеграм / ГУР

"Руйнівну атаку проти IPL Consulting здійснили фахівці ГУР, які проникли до внутрішньої мережі компанії та знищили всю її ІТ-інфраструктуру розміром понад 60 терабайтів, десятки серверів і баз даних.

Вартість втраченого Росією цифрового масиву даних підраховується. В умовах санкційного тиску проти росії, що триває, завдані збитки для ворога — вкрай болючі. Крім того, постраждають десятки компаній РФ, які працюють на "оборонку" держави-агресора", розповіли українські хакери.

Хакери, атака на компанію рф

Фото: Телеграм / ГУР

Хакери, атака на компанію рф

Фото: Телеграм / ГУР

Кібератаки на російські сайти

З початку повномасштабної війни українські IT атакують сайти великих російських банків, а також держустанов. Зупиняли роботу сайти Міноборони Росії, Роскомнагляду та Росавіації. Великі та державні (пропагандистські) ЗМІ також припинили роботу через атаки "хакерів".

Нещодавно українська ІТ-армія паралізувала роботу російської системи управління підприємствами 1С-Рарус.

Також повідомлялось, що українська ІТ-Армія зламала російський хмарний сервіс "Битрикс24", яким користуються найбільші компанії-спонсори війни Росії проти України, до переліку яких входить і корпорація "Роснефть".

Збої у роботі сервісів "Битрікс24" відбулись у низці міст Росії, зокрема, у Москві, Санкт-Петербурзі, Єкатеринбурзі, Самарі, Уфі, Челябінську, Краснодарі, а також у столиці Білорусі — Мінську.

Окрім того, кіберпідрозділи Головного управління розвідки атакували російську податкову систему вдалося знищити всю базу даних і її резервні копії: відтепер рф не вдасться повністю реанімувати свою установу.

У грудні українська ІТ Армія зробила "новорічний кіберподарунок росіянам". Хакери зупинили роботу платіжних терміналів російської федерації.

А в січні українське хакерське угруповання, ймовірно, за підтримки СБУ, зламало московського інтернет-провайдера "М9ком" й "знесла" його сервери. Внаслідок чого частина російської столиці залишилася без інтернету та ТБ.

Також 18 січня хакери угруповання Blackjack, які, ймовірно, пов'язані зі Службою безпеки України, зламали держпідприємство російської федерації та викрали документацію на 500 об'єктів російського Міністерства оборони.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: