fbpx
Сьогодні
16:04 12 Гру 2023

Кіберпідрозділи ГУР атакували та паралізували податкову систему росії

English version here

Кіберпідрозділи Головного управління розвідки атакували російську податкову систему вдалося знищити всю базу даних і її резервні копії: відтепер рф не вдасться повністю реанімувати свою установу.

Про це пише Рубрика, посилаючись па пресслужбу ГУР.

"Під час спецоперації воєнним розвідникам вдалось проникнути в один із добре захищених ключових центральних серверів федеральної податкової служби (ФНС РФ), а далі – у понад 2300 її регіональних серверів по всій росії, а також на території тимчасово окупованого Криму.

Податкова росія

Фото: Телеграм / ГУР

Внаслідок кібератаки усі сервери отримали шкідливе програмне забезпечення…

Відновити роботу податкової росіяни безуспішно намагаються уже четвертий день поспіль. За оцінками фахівців, параліч у роботі ФНС РФ триватиме щонайменше місяць. Водночас реанімація податкової системи держави-агресора у повному обсязі ― неможлива", зазначили розвідники.

Податкова росія

Фото: Телеграм / ГУР

Також українські фахівці у такий же спосіб атакували російську ІТ-компанію Office.ed-it.ru, яка обслуговувала ФНС рф.

Податкова росія

Фото: Телеграм / ГУР

Повідомляють, що в результаті двох кібератак вдалося повністю ліквідувати конфігураційні файли, які роками забезпечували функціонування розгалуженої податкової системи РФ: знищена уся база даних та її резервні копії (backup).

Зв'язок між центральним офісом у Москві та 2300 російськими територіальними управліннями ― паралізований, як і між ФНС рф та Office.ed-it.ru, що була для податкової дата-центром (банком даних).

Податкова росія

Фото: Телеграм / ГУР

У ГУР зазначають, що фактично йде мова про повне знищення інфраструктури одного з основних держорганів росії та численних супутніх даних податкової за великий часовий період.

Окрім того, інтернет-трафік податкових даних у масштабах усієї росії опинився в руках воєнної розвідки України.

Рубрика:
Технології

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: