fbpx
Сьогодні
Фото 11:59 09 Січ 2024

Українські хакери залишили частину москви без інтернету та телебачення

English version here

Фото: хакери Blackjack

Українське хакерське угруповання, ймовірно, за підтримки СБУ, зламало московського інтернет-провайдера "М9ком" й "знесла" його сервери. Внаслідок чого частина російської столиці залишилася без інтернету та ТБ.

Про це РБК-Україна повідомили власні джерела., пише Рубрика.

Як розповіли джерела, йдеться про 20 ТБ видалених даних:

  • офіційний сайт компанії,
  • сайти філіалів,
  • поштовий сервер,
  • сервіси кіберзахисту і т.д.

"Як наслідок – частина жителів Москви залишилася без інтернету та ТБ", – кажуть співрозмовники.

Крім того, хакери вивантажили більш як 10 Гб даних з поштового сервера та клієнтських баз компанії, які виклали для дослідження всіма бажаючими. Їх можна переглянути за посиланням.

Водночас для хакерів, як стверджують джерела, "М9ком" це така одна з "розминочних атак" перед ще більшою роботою, яка буде серйозною помстою за "Київстар".

Це не перша помста, нагадаємо, в грудні Рубрика повідомляла, що українські хакери, ймовірно, за підтримки Служби безпеки, вирішили помститися за кібератаку на "Київстар" та знищили IT-інфраструктуру російської компанії "Росводоканал".

Підприємство забезпечувало водопостачанням 7 мільйонів споживачів.

Українська ІТ-Армія

Як повідомляється на сайті організації, It Army Of Ukraine — це спільнота IT-фахівців з усього світу, які об'єдналися після початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

"Ми найпотужніша спільнота в Україні й можемо утримувати одночасно більше 800 цілей. Фахівці різного рівня створили та продовжують створювати автоматизовані системи атак на інформаційні ресурси та сервіси країни-агресора", — йдеться на сайті.

Кібератаки на російські сайти

З початку повномасштабної війни українські IT атакують сайти великих російських банків, а також держустанов. Зупиняли роботу сайти Міноборони Росії, Роскомнагляду та Росавіації. Великі та державні (пропагандистські) ЗМІ також припинили роботу через атаки "хакерів".

Нещодавно українська ІТ-армія паралізувала роботу російської системи управління підприємствами 1С-Рарус.

Також повідомлялось, що українська ІТ-Армія зламала російський хмарний сервіс "Битрикс24", яким користуються найбільші компанії-спонсори війни Росії проти України, до переліку яких входить і корпорація "Роснефть".

Збої у роботі сервісів "Битрікс24" відбулись у низці міст Росії, зокрема, у Москві, Санкт-Петербурзі, Єкатеринбурзі, Самарі, Уфі, Челябінську, Краснодарі, а також у столиці Білорусі — Мінську.

Окрім того, кіберпідрозділи Головного управління розвідки атакували російську податкову систему вдалося знищити всю базу даних і її резервні копії: відтепер рф не вдасться повністю реанімувати свою установу.

У грудні українська ІТ Армія зробила "новорічний кіберподарунок росіянам". Хакери зупинили роботу платіжних терміналів російської федерації.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: