fbpx
Сьогодні
17:45 25 Січ 2024

ОДА: на Луганщині окупанти вдвічі збільшили застосування безпілотників

Фото: Держприкордонслужба

Минулої доби у Луганській області окупаційні війська удвічі збільшили застосування безпілотних літальних апаратів.

Про це інформує Рубрика, посилаючись на Фейсбук Луганської обласної державної адміністрації.

Як зазначив начальник ОВА Артем Лисогор, "загарбники продовжують тиснути поряд з Макіївкою та залишаються активними у Серебрянському лісі. На цих ділянках фронту наші захисники відбили п'ять штурмів".

"Піхоту ворога все частіше підтримує велика кількість безпілотників. Останнім часом упродовж доби їхнє застосування збільшено вдвічі", – поінформував Лисогор.

Окрім того, по Білогорівці та Серебрянському лісництву агресори вдарили з авіації. На зазначених напрямках вони активно застосовували артилерію та міномети.

Як наголосили у повідомленні, у другій половині січня кількість ворожих обстрілів на східному фронті зростає.

В обладміністрації зауважили, що на Луганщині "багато населених пунктів, забутих росіянами від дня окупації й до сьогодні".

"Жителям Новодружеська обіцяли полагодити електро- та водопостачання спочатку по завершенні псевдореферендуму у 2022 році, потім – після так званих "перших виборів" у 2023-му", розповіли в ОДА.

Під час передвиборчої кампанії з переобрання президента рф загарбники вже не озвучують ніяких намірів стосовно відновлення цього міста.

Як додали в обласній адміністрації, влітку ще існувало регулярне транспортне сполучення з сусідніми Лисичанськом та Сєвєродонецьком, але вже майже пів року його немає.

Також уже звикли не сподіватися на допомогу загарбників жителі захопленого у 2014 році Довжанська. На водогонах у межах міста і навколо практично щотижня трапляються аварії. Однак робити капітальний ремонт системи росіяни не вважають за потрібне, підкреслили в ОДА.

Що відомо про застосування росією дронів на фронті

Бойові дії й з боку Сил оборони, і з боку російських загарбників зараз мають менший масштаб, щоб зберегти боєприпаси та людей.

Наразі широке використання дронів змусило змінити тактику. Проте рф не полишає надію відвоювати втрачені позиції на півдні Херсонської та Запорізької областей.

Зауважимо, що тільки за 24 січня, на Таврійському напрямку знищили або нейтралізували 200 російських літальних безпілотних апаратів.

Нагадаємо, що на фронті російська армія також почала все частіше використовувати хімічну зброю, зокрема, новий вид гранат з отруйними речовинами.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: