fbpx
Сьогодні
14:58 23 Січ 2024

Повітряні Сили: українські безпілотники долітають далеко вглиб росії, далі буде тільки більше

Фото: ALT

У російській федерації сподіваються, що їхній тил буде недосяжним, однак вже зараз отримують удари по інфраструктурі свого військово-промислового комплексу.

Про це заявив речник Командування Повітряних сил України Юрій Ігнат в ефірі телеканалу Freeдом.

"Вони розраховували, що глибокий тил буде в безпеці, що, як мінімум, у нас немає озброєння, яке може туди діставати. Або що Захід у довгостроковій перспективі нічого не буде давати тощо…", наголосив полковник.

Як зауважив Ігнат, у росії розраховували й на системи протиповітряної оборони (ППО), але перекрити всю територію країни – неможливо.

"На лінії фронту потрібно прикривати армію, прикривати територію Криму, де вже давно серйозний театр бойових дій.

Звичайно ж, вони не можуть залишити без прикриття й інші об'єкти на кордоні з Україною – Москва, Петербург, Новгород. Але долетіти туди, як бачите, не становить особливих проблем", підкреслив речник.

Ігнат також зазначив, що, звісно, країна-агресорка посилюватиме захист тилу додатковими системами ППО, тоді як українська сторона робитиме все щодо їхнього скорочення.

"Українські безпілотники долітають, і далі буде тільки більше. Ефект уже є: горять і нафтобази, і заводи оборонно-промислового комплексу, сидять уже без світла в багатьох регіонах, є напруга на потужності.

Якщо ще газ і нафту, об'єкти паливно-енергетичного сектору трішечки підпалити, думаю, буде зовсім весело, а відновлювати все це непросто", – підсумував Ігнат.

Нагадаємо, ми раніше писали, що російська влада активно почала встановлювати системи протиповітряної оборони С-300 навколо Санкт-Петербурга через успішні удари українських безпілотників по військових об'єктах у Ленінградській області.

Як пише ISW, 21 січня російське інсайдерське джерело заявило, що протиповітряна оборона російської федерації прикриває Ленінградську область погано.

Що відомо про останні атаки безпілотників по рф

Варто пригадати що в Міноборони росії 21 січня заявляли про нібито збиття безпілотників над територією Тульської, Орловської та Смоленської областей (останню атакували двічі).

Однак про пожежу в порту Ленінградської області зовсім не згадали.

Пізніше губернатор Ленінградської області Олександр Дрозденко повідомив, що пожежа сталася у терміналі компанії "Новатек". Постраждалих, за його словами, немає, було проведено евакуацію персоналу.

Окрім того, відбулася атака українських безпілотників на оборонне підприємство "Щегловський вал" у місті Тула російської федерації.

Варто додати, що на підприємстві, яке атакували українські дрони, виробляють зокрема зенітні ракетні комплекси "Панцир-С".

Раніше ми повідомляли, що російське Міноборони заявило про збиття безпілотників над Тулою.

Однак ЗМІ та місцеві мешканці повідомляють про потужний вибух та пожежу в Пролетарському районі міста, де розташований завод "Щегловский вал".

Окрім того у ніч на 21 січня українські безпілотники у Смоленській області атакували російський авіаційний завод, де виробляють та ремонтують авіаційну й іншу військову техніку.

Тмакож 19 січня на нафтобазі у місті Клинці Брянської області спалахнула потужна пожежа, росіяни заявили про нібито атаку безпілотника.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: