fbpx
Сьогодні
Фото 16:15 14 Січ 2024

У Житомирі відкрився Центр психосоціальної допомоги для підлітків: як працює це рішення

English version here

Фото: Віталій Бунечко/Фейсбук

Центр психосоціальної допомоги для підлітків "СвіТи" запрацював у Житомирі.

Про це повідомив начальник обласної військової адміністрації у Житомирська ОДА Віталій Бунечко, пише Рубрика.

У чому проблема?

Війна, яка "вплетена" в повсякденність, спричиняє тривожність і страх за майбутнє не лише у дорослих. Вона стала тригером і для українських підлітків, більшість з яких сьогодні втратили всі звичні точки опори і хочуть знати, як підтримувати себе у складні часи

Яке рішення?

У Житомирі почав працювати Центр психосоціальної допомоги для підлітків "СвіТи".

За інформацією, нині на Житомирщині постійно проживає 16,5 тисяч дітей, які евакуювалися з небезпечних територій. Тому відкриття таких центрів є надзвичайно важливою справою.

"Держава разом з громадами, благодійниками та міжнародними партнерами робить усе можливе, щоб зменшити рівень стресу, який отримали діти, надати їм всебічну підтримку, допомогу та хоча б у чомусь повернути їм дитинство. І такі центри, як відкрився сьогодні в Житомирі, є важливим елементом цієї роботи. Дякую благодійникам за те, що обрали саме цей напрям роботи. Адже ці діти за кілька років будуть розбудовувати нову успішну Незалежну Україну. А сьогодні їм потрібна наша увага та підтримка", – зазначив начальник обласної військової адміністрації у Житомирська ОДА Віталій Бунечко.

Фото: Віталій Бунечко/Фейсбук

"Кошти на центр та повну реновацію комунального приміщення надали засновники фонду BGV — родина Буткевичів. Ми розуміємо важливість психосоціальної підтримки для підлітків саме зараз, адже в найближчому майбутньому вони стануть частиною дорослого громадянського суспільства — основною опорою і рушійною силою нашої країни. Попередньо плануємо за рік допомогти 500 підліткам. Наше головне завдання на 2024 рік — шукати донорів серед житомирського бізнесу та за кордоном для підтримки діяльності центру", — зазначила голова фонду Поліна Алдошина.

Як це працює?

Зазначається, що тут хлопці та дівчата віком від 12 до 16 років зможуть отримати консультацію фахових психологів, за допомогою:

  • розвивальних та інтерактивних вправ,
  • дискусій,
  • ділових і рольових ігор,
  • застосування арттерапевтичних та релаксаційних технік подолати наслідки психологічних травм війни.

Це сприятиме підвищенню їхньої стресостійкості та покращенню ментального здоров'я.

Фото: Віталій Бунечко/Фейсбук

Центр надаватиме допомогу дітям із родин, які вимушені були покинути власні домівки, рятуючись від окупації та постійних обстрілів.

Окрім дітей, які мають статус внутрішньо-переміщених осіб центр надаватиме допомогу також тим підліткам, батьки яких захищають Україну, або тим дітям, які втратили когось з близьких на цій війні.

Відкриття центру "СвіТи" стало можливим завдяки зусиллям благодійних фондів BGV та KIDS OF UKRAINE.

За словами голови благодійного фонду BGV Поліни Алдошиної, для участі у програмі батькам необхідно заповнити анкету, після цього фахівці центру зв'яжуться з родиною і розкажуть про подальші кроки. Головне, щоб сама дитина мала бажання займатися зі спеціалістами центру.

Нагадаємо, на Рівненщині розпочав роботу перший Центр ментального здоров'я.

Раніше ми повідомляли, що у Києві створили простір підтримки для тінейджерів. Проєкт "Місце сили" допоможе українським підліткам долати виклики воєнного часу та віднайти себе.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: