fbpx
Сьогодні
09:25 12 Січ 2024

КНДР заперечує, що у війні проти України рф використовує її ракети

English version here

КНДР заявила про безпідставність звинувачень про використання росією північнокорейських ракет у війні проти України.

Про це йдеться в заяві посла Північної Кореї в ООН Кіма Сона, опублікованій північнокорейським державним інформагентством KCNA, пише Рубрика.

Представник Пхеньяна у відповідь на засудження країнами світу незаконної військової співпраці між КНДР і росії традиційно критикував Сполучені Штати, хвалив рф і виправдовував відносини його країни з москвою.

Ініційоване США 10 січня засідання Ради безпеки ООН для обговорення постачань росії ракет із КНДР Сон назвав свідченням спроб Сполучених Штатів підірвати основи міжнародного миру та безпеки всупереч принципам Статуту ООН.

Північнокорейський дипломат повторив тезу російської пропаганди про те, що "українська криза" створена конфронтаційною політикою США і "зазіханням на розумні та справедливі інтереси безпеки Росії", тому, на його переконання, "Вашингтон ніколи не уникне своєї відповідальності" за цю війну.

Посол Кім заявив, що КНДР не мала жодного відношення до теми засідання РБ ООН 10 січня, зауваживши, що його скликання Штатами "є яскравим відображенням їх тяжкого становища" і свідченням "браку сил та засобів у стратегічному протистоянні з Росією".

Посол також зазначив, що зв'язки Північної Кореї з РФ "є законними відносинами між незалежними суверенними державами… на основі поваги до принципу рівності та права на самовизначення".

Зазначимо, що найменше 47 країн виступили з рішучим засудженням Північної Кореї та росії через порушення ними численних резолюцій Ради безпеки ООН, коли рф незаконно отримала від Пхеньяна балістичні ракети та застосувала їх по мирних містах України.

рф використовує балістичні ракети Північної Кореї

Координатор Ради національної безпеки Білого дому Джон Кірбі повідомив, що Росія придбала у Північної Кореї балістичні ракети. Їх уже використали для ударів по Україні.

Незабаром у ISW повідомили, що росія посилює спроби отримати балістичні ракети із-за кордону, оскільки ці ракети, можливо, ефективніші для проникнення або уникнення української ППО.

Речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат заявив, що у ПС наразі не можуть підтвердити інформацію про використання російською армією балістичних ракет, які передала Північна Корея.

Пізніше через таку інформацію про постачання північнокорейських ракет до РФ США скликали засідання Ради безпеки ООН.

Співробітники правоохоронних органів встановлюють країну виробництва ракет, якими російська федерація вдарила по Харкову 2 січня. Унаслідок обстрілу загинуло двоє мирних мешканців міста.

У Харкові експерти досліджують уцілілу хвостову частину ракети, яку РФ могла отримати з КНДР: візуально вона схожа на "Іскандер", однак є деякі технічні відмінності, крім того, експерти відзначають, що ракета була зібрана не так якісно.

У четвер, 11 січня, генеральний прокурор України Андрій Костін в ефірі Суспільне.Спротив підтвердив, що Росія вже використовує ракети з Північної Кореї на війні проти України.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: