fbpx
Сьогодні
12:20 14 Вер 2023

Міллер: путін мріяв про славу російської імперії, а тепер благає лідера КНДР про допомогу

Фото: Associated Press

Зустріч лідерів двох країн владіміра путіна та Кім Чен Ина, яка відбувалась напередодні, викликає у США занепокоєння на тлі поглиблення військової співпраці між росією і КНДР.

Про це пише Рубрика, посилаючись на речника Держдепу США Метью Міллера.

"Ми ще не бачили повної картини цієї зустрічі і не знаємо, якими будуть її результати, але коли бачиш, як Кім Чен Ин обіцяє надати повну, безумовну підтримку так званій "священній боротьбі" Росії за захист своїх безпекових інтересів, що, звісно, не є тим, що вона робить у війні проти України, це, звісно, викликає занепокоєння", наголосив представник Держдепу.

Як підкреслив Міллер, у США є підстави вважати, що путін і Кім Чен Ин обговорювали військові поставки.

Але те, що росія звертається по допомогу до КНДР, зі слів речника, показує, як розв'язана рф проти України війна впливає на Кремль.

"Півтора року тому Владімір Путін розпочав цю війну, думаючи, що він збирається відновити славу Російської імперії, провалився у всіх своїх максималістських, імперіалістичних цілях.

А тепер, через півтора року, втративши десятки тисяч російських солдатів і витративши мільярди і мільярди доларів, він благає Кім Чен Ина про допомогу", – підкреслив Міллер.

Представник Держдепу додав, що США "без вагань" запровадять санкції як проти рф, так і проти Північної Кореї.

Нагадаємо, що Кім Чен Ин та владімір путін у середу зустрілися на космодромі "Восточный".

Що відомо про зустріч лідера країни-агресорки та Кім Чен Ина

Повідомляють, що зустріч двох диктаторів відбулася під час щорічного Східного економічного форуму.

Імовірно, як припускають, вони будуть домовлятись про передачу північнокорейської зброї рф, в тому числі й артилерійських боєприпасів.

Як відомо, востаннє два лідери зустрічалися у квітні 2019 року у Владивостоці. Тому нинішня поїздка є першим випадком, коли Кім, як відомо, покинув Північну Корею з того часу, як країна закрила свої кордони через пандемію нового коронавірусу.

Представник Державного департаменту США Метью Міллер заявив журналістам напередодні, що будь-які поставки зброї з Північної Кореї до росії порушать резолюції Ради Безпеки ООН. При цьому він попередив, що Сполучені Штати без вагань запровадять додаткові санкції проти двох країн.

Востаннє Кім Чен Ин проводив саміт з іноземним лідером у червні 2019 року, коли зустрічався з тодішнім президентом США Дональдом Трампом у міжкорейському селі Пханмунджеом.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: