fbpx
Сьогодні
08:58 12 Вер 2023

США попереджають росію та КНДР про введення нових санкцій в разі передачі зброї

Фото: c-span.org

Сполучені Штати Америки уважно будуть стежити за результатами запланованої зустрічі лідерів росії та Північної Кореї та готові ввести нові санкції, якщо ці країни підуть на чергове порушення обмежень щодо передачі зброї.

Про це заявив у понеділок під час брифінгу в Вашингтоні речник Держдепартаменту США Метью Міллер, передає власний кореспондент Укрінформу.

Представник Держдепу підкреслив, що США уважно стежитимуть за результатами зустрічі путіна й Кіма.

"Я нагадаю обом країнам, що будь-яка передача зброї з Північної Кореї Росії буде порушенням кількох резолюцій Ради Безпеки ООН", – наголосив він.

Також Міллер зауважив, що американська сторона зберігатиме тиск санкцій проти КНДР та росії, а також без вагань застосує нові обмеження в разі необхідності.

Окрім того, речник Держдепу нагадав, що путін був відсутній на зустрічі G20 у Індії. Оскільки став міжнародним вигнанцем після розв'язання війни проти України.

Те, що диктатору країни-агресорки доводиться благати вже Північну Корею про допомогу, говорить про ефективність санкцій та заходів експортного контролю США, додав представник зовнішньополітичного відомства.

Зі слів Міллера, нинішня ситуація означає, що Кремлю "важко підтримувати свої військові зусилля".

Нагадаємо, що лідер Корейської народної демократичної республіки Кім Чен Ин прибув до російської федерації: його бронепоїзд зафіксували на станції Хасан в однойменному селищі на кордоні Північної Кореї та рф.

Що відомо про зустріч лідера країни-агресорки та Кім Чен Ина

Нагадаємо, що зустріч двох диктаторів має відбутись під час щорічного Східного економічного форуму.

Імовірно, як припускають, вони будуть домовлятись про передачу північнокорейської зброї рф, в тому числі й артилерійських боєприпасів.

Як відомо, востаннє два лідери зустрічалися у квітні 2019 року у Владивостоці. Тому нинішня поїздка є першим випадком, коли Кім, як відомо, покинув Північну Корею з того часу, як країна закрила свої кордони через пандемію нового коронавірусу.

Востаннє Кім Чен Ин проводив саміт з іноземним лідером у червні 2019 року, коли зустрічався з тодішнім президентом США Дональдом Трампом у міжкорейському селі Пханмунджеом.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: