fbpx
Сьогодні
Відео, фото 12:31 12 Січ 2024

У "Приват24" для особистих накопичень і збору донатів зʼявилися "Конверти": як працює це рішення

Фото: "Приватбанк"

У мобільному додатку "Приват24" запрацювала нова послуга "Конвертів", яка  призначена для збору донатів, накопичення коштів та керування власними витратами.

Про це вказано на сайті "ПриватБанку", пише Рубрика.

У чому проблема?

В Україні наразі доволі низький рівень фінансової грамотності населення. Це робить людей менш захищеними в умовах постійних економічних криз та нестійкої економіки. Розвивати звичку заощаджувати – один з варіантів виходу з цієї ситуації.

Яке рішення?

У мобільному додатку "Приват24" зʼявилася послуга "Конвертів", яка працює за схожою схемою до "Банок" у mono.

Вона призначена для збору донатів, накопичення коштів і керування власними витратами.

Як це працює?

"Конвертом" можна розраховуватися, як звичайною карткою.

До збору можна долучити знайомих, додавши їх із телефонної книги або поширивши посилання в соцмережах.

Фото: Сайт ПриватБанку

У "ПриватБанку" розповіли, що збирати донати можна на благодійність або власні проєкти.

"Конверт" можна "заклеїти" до певного строку або суми, наприклад, щоб накопичити достатньо коштів.

Якщо ж ідеться про донати, опис збору, зображення, є можливість поділитися посиланням на "Конверт", і будь-хто зможе за кліком побачити інформацію про "Конверт" і поповнити його.

"Прозорості додає відкрита статистика, адже всім видно, скільки коштів зібрано. Це підвищує довіру та спонукає долучитися", — вважають у "ПриватБанку".

Наголошується, що нова послуга допоможе волонтерам швидше збирати донати.

"Щоб швидко зібрати необхідну суму донатів, треба лише додати до конверта опис збору, зображення та пошерити Конверт в соціальних мережах. Його поповнити можна як звичайну картку, а всі учасники збору бачитимуть його мету та прогрес досягнення мети.

Для планування власних фінансів чи накопичення на важливі цілі можна відкрити необхідну кількість Конвертів, також збирати з сім'єю або друзями на щось спільне: подорож, візит до ресторану, подарунок на день народження тощо", – пояснили у ПриватБанку.

До речі, у 2023 році громадяни загалом задонатили 27,4 млрд гривень. У 2022 році ця сума становила 8,5 млрд гривень.

Кошти з Конверта можна витрачати напряму, не переводячи їх на картку – додати конверт в гаманець Google Pay чи Apple Pay.

Також з конвертів можна вільно переводити кошти на свої карти, картки інших осіб та навіть на Конверти друзів, знайомих, членів родини тощо.

ПриватБанк чекає на відгуки та пропозиції всіх бета користувачів. Дізнатися більше про Конверти та залишити відгук чи пропозицію тут .

Зауважується, що ідея не нова.

Так, подібна система вже давно працює в mono від "Універсал Банку" — там це виглядає як "Банки".

Усі накопичення здійснюються через мобільний додаток, тож користувач завжди може контролювати стан бонусного рахунку. Нині "Банки" активно використовують волонтери для збору донатів.

Довідка

ПриватБанк – найбільший державний банк України. На сьогодні в банку обслуговуються понад 18 мільйонів активних клієнтів, а загалом його послугами користуються 70% українців.

Робота ПриватБанку спрямована на розвиток економіки України, підтримку українців та українського бізнесу і під час війни.

Зазначимо, що "ПриватБанк" став лідером з переказів від міжнародних організацій. Українці у грудні 2023 року отримали через ПриватБанк максимальну кількість переказів міжнародних благодійних організацій – 840 тисяч на 100 мільйонів доларів (в еквіваленті). Найпопулярнішою стала система PrivatMoney. Також затребуваними залишаються Western Union та MoneyGram.

Як повідомлялось, Державний Приватбанк та оператор платіжної системи Visa першими у світі представили нову програму цифрової автентифікації платежів в онлайн-торгівлі, яка являє собою набір критеріїв ефективності систем цифрової комерції та дозволяє проводити швидкі транзакції без присутності картки.

Нагадаємо, Державний Приватбанк з 1 серпня 2023 року продовжив період використання всіх карток на два роки.

Також Державний Приватбанк запустив нову послугу для бізнес-клієнтів – можливість виплачувати зарплату своїм працівникам в мобільному застосунку "Приват24 для бізнесу".

Окрім того, ПриватБанк відновив послугу продажу валюти онлайн через Приват24.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: