fbpx
Сьогодні
09:47 07 Січ 2024

Ігнат розповів, у якій країні найшвидше завершать навчання на F-16 українські пілоти

English version here

Фото: RAF

На сьогодні у трьох країнах навчаються українські пілоти: ці три групи льотчиків навчаються керувати винищувачами F-16 та кожна з них має індивідуальну програму підготовки.

Про це розповів речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі телемарафону.

Під час розмови полковник запропонував розділити все навчання пілотів на три групи.

"Група пілотів в Британії – це випускники 2023 року. Там триватиме підготовка до пересадки на F-16 до двох років. Два роки там будуть навчатися молоді пілоти", пояснив Ігнат.

Щодо другої групи, то це пілоти, що навчаються в США. Речник уточнив, що як запевнила американська сторона, навчання буде до кінця 2024 року.

"Можливо, когось швидше підготують, там індивідуальна програма підготовки", – додав полковник.

Ігнат також зауважив, що остання – третя група наразі навчається в Данії.

"В Данії – передова група, яку ми відправили. Там навчання вже проходить і там вже пілоти проходять польоти з інструкторами й так далі", – наголосив Ігнат.

Речник підкреслив, що відповідно різні групи, а значить і різний термін навчання в різних країнах.

"Ось різні майданчики, які ми маємо. Плюс наземний персонал ще вчиться в інших країн, крім цих трьох, які я озвучив. Що стосується Данії, то і пілоти та винищувачі прийдуть звідти найшвидше. Коли це буде? Розраховуємо на весну", – сказав Ігнат.

Що відомо про надання літаків F-16 Україні

Нагадаємо, раніше прем'єр Нідерландів Рютте у розмові із Зеленським заявив про підготовку до передачі Україні перших F-16.

Раніше Ігнат заявляв про те, що F-16, які отримає Україна, необхідно модернізувати.

Норвегія оголосила, що відправить два винищувачі F-16 до Данії для навчання українських пілотів їхньому використанню, й підтвердила відправлення 10 інструкторів до Данії, щоб допомогти в навчанні.

Бельгія також відправить два двомісні винищувачі F-16 і близько п'ятдесяти осіб до Данії в період з березня по вересень для навчань українських пілотів.

Окрім того, уже перші шестеро українських пілотів пройшли базову підготовку у Королівських військово-повітряних силах Великої Британії та зараз навчаються керувати винищувачами F-16 у Данії.

Варто додати, що у Повітряних силах поки не бачать сенсу у доставці винищувачів F-16 в Україну. Оскільки літаки стоятимуть під прицілом ворога.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: