fbpx
Сьогодні
09:43 26 Гру 2023

У Британії перші шість українських пілотів закінчили підготовчі курси перед навчанням керувати F-16

English version here

Фото: RAF

Перші шестеро українських пілотів уже пройшли базову підготовку у Королівських військово-повітряних силах Великої Британії та зараз навчаються керуванню винищувачами F-16 у Данії.

Про це пише Рубрика, посилаючись на пресслужбу Міноборони Британії.

Зауважимо, що Велика Британія забезпечує базову підготовку українських льотчиків бойової авіації як внесок у міжнародну коаліцію Air Force Capability Coalition for Ukraine.

Навчальні базові курси вже закінчили шість досвідчених українських льотчиків.

Як зазначили у прес-релізі відомства, українські пілоти з серпня:

  • вивчали англійську з нахилом на "авіаційний" сленг,
  • вивчали авіаційну медицину,
  • проходили тренування на центрифугах та на тренажерах з британськими інструкторами для навчання таким базовим навичкам, як політ з навігація низького та середнього рівня та політ у строю.

У міністерстві додали, що ще десять українських пілотів-стажерів залишаються у Великій Британії для навчання

"Я пишаюся підтримкою, яку Королівські ВПС надають наступному поколінню українських бойових пілотів і наземних екіпажів, які будуть першою лінією оборони у захисті неба України", наголосив міністр оборони Великої Британії Грант Шаппс.

Також наголосили, що британська програма має на меті надати пілотам навички, необхідні для переходу до наступного етапу підготовки на західних винищувачах, і наблизити їх до стандартного підходу до польотів за стандартами НАТО.

Пілоти проходять практичні заняття на літаках Grob Tutor та вивчають:

  • загальні процедури керування,
  • пілотування за приладами,
  • навігацію на середньому та низькому рівнях,
  • польоти в строю.

Після завершення навчання в Британії пілоти пройдуть підготовку в іншій європейській країні з підвищення рівня льотної майстерності.

Також повідомляють, що підготовку з англійської мови, орієнтовану на інженерні спеціальності, проходять десятки українських авіаційних техніків.

Що відомо про доставку винищувачів F-16 в Україну

Нагадаємо, раніше прем'єр Нідерландів Рютте у розмові із Зеленським заявив про підготовку до передачі Україні перших F-16.

Пізніше Інститут вивчення війни написав про те, що літаки Україна може отримати до кінця 2023 року, і це нібито вказано в естонському стратегічному документі.

Однак Ігнат заявив про те, що F-16, які отримає Україна, необхідно ще модернізувати.

Зазначимо, що хоча Повітряні сили ЗСУ ще навіть не отримали винищувачі F-16, російські пропагандисти уже почали вигадувати, що їхні війська нібито збивають ці літаки в Україні.

"Я думаю, що під кінець дня буде більше (повідомлень про "збиті" F-16 – ред.). І під кінець року вони завершать "этот тяжелый год", мабуть, щонайменше двома ескадрильями", –прокоментував Ігнат.

Окрім того, зі слів Ігната, країнам Заходу поки що немає сенсу доставляти F-16 в Україну, оскільки літаки стоятимуть під прицілом ворога. До таких постачань наша країна має бути на сто відсотків готова.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: