fbpx
Сьогодні
20:41 06 Січ 2024

Ігнат прокоментував чутки про затримку винищувачів F-16 від Данії, закликавши дивитися офіційні джерела

Фото: armyinform com ua

Речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат закликав дивитися офіційні джерела, зокрема, щодо інформації, що Данія на півроку затримає поставки Україні винищувачів F-16.

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на ефір телемарафону.

"Дивимось на сайт Міністерства оборони Данії. Там жодних заяв. Видання посилається на якісь свої джерела… Зрозуміло, воно не просто", – заявив він.

Він додав, що українські військові проходять процес підготовки в надзвичайно швидкі терміни.

"Жодна держава так не проходила. Україні дали зелене світло, Україна робить це прискореними темпами. Тому, які там джерела і що там відбувається, я не можу вам підтвердити, бо це не надто розкривається. Давайте дивитися офіційні джерела. Щось заявляють партнери? Не заявляють. Не потрібно робити з цього якусь катастрофу чи зраду", – підкреслив Ігнат.

Він додав, що в України є поступовий план дій, який виконується.

"Пілоти навчаються. Хотілося б до кінця року (отримати літаки – ред.), але мова вже йшла про терміни "на весні"… В Україні готується інфрастуктура, підготовка пілотів триває. Немає сенсу постачати літаки в Україну до кінця минулого року. Для чого? Щоб вони тут стояли?", – заявив речник Повітряних сил.

Затримка передачі F-16

Сьогодні датське видання, посилаючись на Міноборони Данії повідомило, що постачання винищувачів F-16 від Данії для України затримуються. При цьому термін затримки складає близько півроку.

Що відомо про надання літаків F-16 Україні

Нагадаємо, раніше прем'єр Нідерландів Рютте у розмові із Зеленським заявив про підготовку до передачі Україні перших F-16.

Раніше Ігнат заявляв про те, що F-16, які отримає Україна, необхідно модернізувати.

Зазначимо, що хоча Повітряні сили ЗСУ ще навіть не отримали винищувачі F-16, російські пропагандисти уже почали вигадувати, що їхні війська нібито збивають ці літаки в Україні.

У Повітряних силах поки не бачать сенсу у доставці винищувачів F-16 в Україну. Оскільки літаки стоятимуть під прицілом ворога.

Норвегія оголосила, що відправить два винищувачі F-16 до Данії для навчання українських пілотів їхньому використанню, й підтвердила відправлення 10 інструкторів до Данії, щоб допомогти в навчанні.

Бельгія також відправить два двомісні винищувачі F-16 і близько п'ятдесяти осіб до Данії в період з березня по вересень для навчань українських пілотів.

Вже перші шестеро українських пілотів уже пройшли базову підготовку у Королівських військово-повітряних силах Великої Британії та зараз навчаються керувати винищувачами F-16 у Данії.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: