fbpx
Сьогодні
12:25 06 Січ 2024

Розвідка Британії: на лівобережжі Херсонщини збиття трьох Су-34 вплинули на операції військ рф

t.me/reessentiment channel

На лівому березі Дніпра Херсонської області на операції російських військ вплинуло збиття трьох російських бойових винищувачів Су-34 над півднем України.

Про це пише Рубрика, посилаючись на огляд розвідки Міністерства оборони Великої Британії станом на 6 січня.

Британські аналітики нагадали, що 22 грудня 2023 року українські війська збили одразу три російські винищувачі Су-34 над півднем України.

"Раніше російська тактична авіація відігравала ключову роль на півдні, особливо атакуючи український плацдарм на східному березі Дніпра", – додають там.

Окрім того, у британському відомстві зауважують, що після 22 грудня на якийсь час російські винищувачі "майже повністю припинили бойові дії".

"Існує реалістична ймовірність того, що відсутність підтримки з повітря сприяла провалу спроби 18-го загальновійськового підрозділу Сухопутних військ армії РФ для зачистки плацдарму", – вважають у британські розвідники.

Однак, як зауважують фахівці, в останні дні війська рф знову посилили тактичні авіаудари в районі українського плацдарму на лівому березі Дніпра, "але на нижчому рівні, ніж до збиття" Су-34″.

"Це ще раз демонструє, що нездатність Росії встановити перевагу в повітрі на ранніх етапах російсько-української війни продовжує підривати їхні щоденні операції", – резюмували в огляді.

Нагадаємо, напередодні британська розвідка повідомляла, що протягом останнього тижня ситуація на фронті продовжувала характеризуватися або статичною лінією фронту, або локальним просуванням російських окупантів на ключових ділянках.

Збиття російських Су-34

Нагадаємо, що 22 грудня, українські військові знищили три літаки Су-34 російської федерації. Це сталося на південному напрямку.

Згодом речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат зазначив, що Су-34 давно потрапляли у статистику втрат росії. За його словами, цей літак – один з найновіших бортів на озброєнні армії рф і може коштувати від 50 млн доларів.

Російські бомбардувальники Су-34 імовірно були збиті на півдні України зенітно-ракетним комплексом Patriot, який перекинули ближче до фронту, а саме у Херсонську область.

Секретар Ради національної безпеки й оборони Олексій Данілов заявив, що українські військові протягом тривалого часу "полювали" за російськими винищувачами-бомбардувальниками Су-34 на півдні.

А 24 грудня Силами та засобами протиповітряної оборони України знищено 2 винищувача-бомбардувальника Су-34 та Су-30.

Зазначимо, що більше літальних апаратів російські ВКС втратили лише під час заколоту Пригожина. Тоді за весь період війни "вагнерівці" стали першими, хто збив Іл-22, яких у росії не більше 10 одиниць.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: