fbpx
Сьогодні
Відео 14:22 04 Січ 2024

Розвідники оприлюднили відео зі спецоперації на аеродромі росії: горів Су-34

Фото: armyinform-com-ua

Тактичний винищувач-бомбардувальник Су-34 згорів на аеродромі "Шагол" російського Челябінську. Причини займання уточнюються.

Про це повідомляє Рубрика з посиланням на пресслужбу Головного управління розвідки України.

Як відзначають у розвідці, літак належав до складу авіаційного полку 21-ї змішаної авіадивізії Повітряно-космічних сил Росії.

Наразі причини займання уточнюються.

Як розповіло джерело ЗМІ в спецслужбах, займання винищувача є операцією розвідки України.

Зауважимо, що "Шагол" – це військовий аеродром поблизу російського міста Челябінськ.

На аеродромі базується 108-й тренувальний авіаполк Челябінського авіаційного училища та 2-й змішаний авіаполк 21-ої змішаної авіадивізії ПКС ЗС РФ.

Нагадаємо, 5 березня 2022 року в Україні було збито російський літак Су-34, який виконував бомбардування житлових кварталів міста Чернігів. Тоді екіпаж встиг катапультуватися. Штурман ворожого літака загинув, а пілот – майор Олександр Красноярцев, був взятий в полон, а згодом його обміняли.

Довідка про Су-34

Су-34 (за кодифікацією НАТО Fullback – "захисник") – радянський і російський багатофункціональний винищувач-бомбардувальник.

Сконструйований для здійснення точних ракетно-бомбових ударів по наземних цілях противника в оперативній і тактичній глибині, а також для ураження повітряних цілей противника.

Може розвивати швидкість до 1,9 тисячі км/год на висоті до 14,6 км.

Може завдавати ударів на віддаленні 150-600 км від лінії зіткнення.

Додамо, що російська армія продовжує зазнавати втрат зокрема й у авіації.

За даними Генштабу ЗСУ станом на ранок 4 січня, росія у війні проти України втратила 329 літаків та 324 гелікоптери.

Збиття російських Су-34

Нагадаємо, що 22 грудня, українські військові знищили три літаки Су-34 російської федерації. Це сталося на південному напрямку.

Згодом речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат зазначив, що Су-34 давно потрапляли у статистику втрат росії. За його словами, цей літак – один з найновіших бортів на озброєнні армії рф і може коштувати від 50 млн доларів.

Російські бомбардувальники Су-34 імовірно були збиті на півдні України зенітно-ракетним комплексом Patriot, який перекинули ближче до фронту, а саме у Херсонську область.

Секретар Ради національної безпеки й оборони Олексій Данілов заявив, що українські військові протягом тривалого часу "полювали" за російськими винищувачами-бомбардувальниками Су-34 на півдні.

А 24 грудня Силами та засобами протиповітряної оборони України знищено 2 винищувача-бомбардувальника Су-34 та Су-30.

Зазначимо, що більше літальних апаратів російські ВКС втратили лише під час заколоту Пригожина. Тоді за весь період війни "вагнерівці" стали першими, хто збив Іл-22, яких у росії не більше 10 одиниць.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: