fbpx
Сьогодні
21:53 28 Гру 2023

ЗСУ: росіяни знову почали застосовувати Су-34 та Су-35 для авіаударів

Фото: wikipedia org

Російсько-окупаційні війська для завдання авіаударів відновили застосування своїх винищувачів-бомбардувальників Су-34 та Су-35.

Про це повідомив речник об'єднаного пресцентру Сил оборони Таврійського напрямку полковника Олександра Штупуна в ефірі "Лінія фронту".

Як зауважив офіцер, у районі Авдіївки зараз гаряче. Кількість зіткнень зменшилася, але ворог застосовує більшу кількість бронетехніки.

"Також він (ворог – ред.) збільшив кількість авіаударів. Знову почав застосовувати Су-35 і Су-34. 18 авіаударів за добу зафіксовано.

Це не тільки Авдіївка, а по всій лінії бойового зіткнення. Тобто майже на всіх напрямках по 2-3 авіаудари було зафіксовано", пояснив Штупун.

Речник зазначив, що порівняно з вчорашнім днем, 27 грудня, вдвічі збільшилося застосування дронів-камікадзе – понад сотню випадків.

Штупун також уточнив, що росіяни продовжують втрачати дуже велику кількість техніки. Минулої доби українські захисники знищили або сильно пошкодили понад сотню одиниць.

При цьому, як додав офіцер, росіяни за добу втратили майже 500 солдатів.

Загалом протягом доби українські захисники ліквідували ще 920 російських окупантів. Загальні втрати російських військ в Україні з початку широкомасштабного вторгнення в особовому складі досягли близько 356 670 солдатів.

Збиття російських Су-34

Нагадаємо, що 22 грудня, українські військові знищили три літаки Су-34 російської федерації. Це сталося на південному напрямку.

Згодом речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат зазначив, що Су-34 давно потрапляли у статистику втрат росії. За його словами, цей літак – один з найновіших бортів на озброєнні армії рф і може коштувати від 50 млн доларів.

Російські бомбардувальники Су-34 імовірно були збиті на півдні України зенітно-ракетним комплексом Patriot, який перекинули ближче до фронту, а саме у Херсонську область.

Секретар Ради національної безпеки й оборони Олексій Данілов заявив, що українські військові протягом тривалого часу "полювали" за російськими винищувачами-бомбардувальниками Су-34 на півдні.

А 24 грудня Силами та засобами протиповітряної оборони України знищено 2 винищувача-бомбардувальника Су-34 та Су-30.

Зазначимо, що більше літальних апаратів російські ВКС втратили лише під час заколоту Пригожина. Тоді за весь період війни "вагнерівці" стали першими, хто збив Іл-22, яких у росії не більше 10 одиниць.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: