fbpx
Сьогодні
18:59 17 Гру 2023

Польські протестувальники у понеділок відновлять блокаду пункту пропуску "Ягодин — Дорогуськ"

Фото: Wojtek Jargilo /PAP

Завтра 18 грудня польські протестувальники відновлять блокаду пункту пропуску "Ягодин — Дорогуськ" на кордоні з Україною. Цього разу вона може тривати до 8 березня.

Про це пише польське видання RMF24, передає Рубрика.

Про плани продовжувати блокаду до 8 березня виданню повідомив один із лідерів протесту Павел Озигала.

Зараз на кордоні в черзі перебувають понад 2 тисячі українських вантажівок.

Оскільки за добу через пункт пропуску "Ягодин — Дорогуськ" можуть проїхати приблизно 650 вантажівок, то під час майбутнього протесту черга зросте вдвічі, якщо порівняти з попереднім, пише RMF24.

Зазначимо, що 11 грудня, на кордоні Польщі та України зняли блокаду з руху вантажівок через пункт пропуску "Ягодин — Дорогуськ".

Проте окружний суд у Любліні, що в Польщі, дозволив перевізникам поновити протест на кордоні з Україною на пункті пропуску "Ягодин — Дорогуськ" після того, як місцева влада заборонила його.

Як повідомлялось, 16 грудня, на польсько-українському кордоні помер водій машини, яка стояла в черзі через страйк польських перевізників.

Як зазначив консул, у співпраці з польською поліцією встановлено, що 38-річний український водій відчув біль у грудях, коли перебував на MOP "Грушовіце", і звернувся по допомогу.

Під час очікування приїзду швидкої допомоги чоловік знепритомнів, тому було розпочато реанімаційні заходи. Згодом швидка допомога перевезла чоловіка до лікарні у Перемишлі, де лікарі констатували смерть водія, виключаючи причетність до неї третіх осіб.

Це вже третій випадок смерті українського водія з початку блокування українсько-польських пунктів пропуску.

Що відомо про блокування українського кордону

Нагадаємо, що словацькі автоперевізники погрожували повністю перекрити кордон з Україною, якщо Єврокомісія (ЄК) не вирішить ситуацію. Вони вимагають, щоб Брюссель запровадив дозволи на перевезення українських транспортних засобів, оскільки європейські компанії не можуть з ними конкурувати.

А вже 1 грудня словацькі перевізники по обіді почали анонсовану блокаду руху вантажівок на КПП біля Ужгорода.

Як відомо польські перевізники страйкують з 6 листопада. На ранок 3 грудня у Польщі на кордоні з Україною утворилися черги, що налічують вже понад 2,5 тисячі вантажних автомобілів.

Однак, 1 грудня за домовленістю Міністерства відновлення України та Міністерства інфраструктури Польщі погодили відкриття пункту пропуску "Угринів-Долгобичув" для проїзду порожніх вантажівок.

4 грудня о 22:00 словаки розблокували рух для вантажівок через пункт пропуску "Вишнє-Нємецке", суміжний українському пункту пропуску "Ужгород".

Рубрика:
Події Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: