fbpx
Сьогодні
20:44 16 Гру 2023

Ще один український водій помер на кордоні з Польщею

English version here

Фото: Wojtek Jargilo /PAP

Сьогодні, 16 грудня, на польсько-українському кордоні помер водій машини, яка стояла в черзі через страйк польських перевізників.

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на інформацію, яку підтвердив Суспільному віцепрезидент Асоціації міжнародних автоперевізників Володимир Балін.

"Водія забрала швидка, дорогою до лікарні він помер. Поки мені не відомо, з якої він компанії", — зазначив Балін.

Це вже третій випадок смерті українського водія з початку блокування українсько-польських пунктів пропуску.

11 листопада стало відомо, що у Польщі на парковці неподалік пункту пропуску "Дорогуськ – Ягодин", очікуючи на перетин кордону помер 54-річний водій вантажівки з України. 23 листопада у Польщі на стоянці неподалік пункту пропуску "Корчова-Краківець", де відбувається страйк польських перевізників, помер ще один український водій.

Що відомо про перекриття українсько-польського кордону

З 6 листопада польські перевізники розпочали страйк й заблокували низку КПП.

Польський уряд не може в односторонньому випадку вплинути на угоду між Україною та Європейським союзом щодо лібералізації вантажних перевезень, попри те, що це є однією з вимог протестувальників.

Своєю чергою українська сторона створила штаб допомоги водіям, заблокованим на кордоні. За кожним із трьох пунктів закріплено координатора, який перебуває на постійному зв'язку.

1 грудня Україна й Польща домовилися про часткове розблокування кордону.

Державний бюджет України через страйк польських перевізників й блокування кордону втратив 9,3 мільярда гривень від недонадходження митних платежів.

Станом на 8 грудня на польсько-українському кордоні перебуває близько 3300 вантажівок. Наразі триває блокування руху на чотирьох пунктах пропуску.

А станом на 10 грудня на польсько-українському кордоні перебуває близько 3500 вантажівок, триває блокування руху на чотирьох пунктах пропуску.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: