fbpx
Сьогодні
Фото 08:31 05 Тра 2024

Окупанти другу ніч поспіль атакували Харків та Дніпропетровщину "Шахедами": є пошкодження, виникли пожежі

Фото: Суспільне Харків

У ніч на 5 травня російські загарбники вже другу ніч поспіль завдали удару безпілотниками по низці регіонів України. У Харкові внаслідок влучання "шахеда" є постраждалий, у Дніпропетровській області виникли руйнування.

Про це пише Рубрика, посилаючись на Повітряні сили, на Телеграм голови Харкова Ігоря Терехова, Телеграм голови Дніпропетровської ОВА Сергія Лисака.

Як повідомили військові, російські окупанти запустили ударні БПЛА з декількох напрямків – півдня та північного сходу. Про загрозу атаки попередили жителів Харківщини, Херсонщини, Миколаївщини та Дніпропетровщини.

Харків

Як повідомив очільник міста, російські окупаційні війська атакували Україну дронами-камікадзе типу Shahed. Під ударом опинився Основʼянський район Харкова.

Харків, обстріл

Фото: Суспільне Харків

Унаслідок удару "Шахеда" там спалахнула пожежазагорілися три приватні будинки.

Харків, обстріл

Фото: Суспільне Харків

"Рятувальні служби оперативно працюють на місці події", – написав мер.

Як передає "Суспільне Харків", щонайменше один чоловік зазнав поранень внаслідок влучання "Шахеда" по приватному сектору.

Харків, обстріл

Фото: Суспільне Харків

Це громадянин віком близько 60 років, йому уламками травмувало голову. Потерпілий відмовився від шпиталізації.

Дніпропетровська область

Зі слів голови ОВА, над Дніпропетровською областю в ніч на 5 травня бійці ПвК "Схід" знищили 12 ворожих безпілотників:

  • по одному дрону збили у Криворізькому та Нікопольському районах,
  • ще десять – у Дніпровському.

Однак внаслідок падіння уламків у Дніпрі пошкоджені інфраструктурні об'єкти й багатоповерхівка, виникли пожежі.

"Через падіння уламків й влучання у Дніпрі пошкоджені інфраструктурні об'єкти. Виникли декілька пожеж. Також пошкоджена  багатоповерхівка. У Слобожанській громаді потрощені дві автівки, зачепило і магазин", повідомив очільник області.

Ситуація у Харківській та Дніпропетровській областях

Харківська область та Харків й Дніпропетровська область наразі перебувають під постійними обстрілами російських військ, щодня страждають цивільні жителі, руйнуються житлові та адміністративні будівлі, підприємства, енергетичні й інфраструктурні об'єкти.

Нагадаємо, що у ніч на 4 квітня російські загарбники з Білгородської області рф запустили у напрямку Харкова декілька груп "шахедів": у місті пролунали кілька вибухів та почалася велика пожежа, постраждали люди. У Павлоградському районі Дніпропетровської області сили ППО збили п'ять дронів. Втім, є пошкодження. 

Також в цей день російські війська знову вдарили по цивільній інфраструктурі Харкова. Є постраждалі.Через ворожий обстріл Харкова постраждало шість людей.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: