fbpx
Сьогодні
13:40 23 Лис 2023

Перевізники повідомили про смерть двох українських водіїв у Польщі біля кордону: наразі страйкарі заблокували ще один пункт пропуску

English version here

Фото: Ілюстративне

Віцепрезидент Асоціації міжнародних автомобільних перевізників України Володимир Балін заявив про смерть двох українських водіїв під час блокади кордону польськими страйкарями. На даний час польські страйкарі заблокували для вантажівок ще один пункт пропуску на кордоні Польщі та України. Йдеться про КПП "Шегині".

Про це Балін сказав у коментарі "Суспільному", інформує Рубрика.

"Сьогодні вранці отримали інформацію, що вночі помер водій у Корчові на стоянці. Це, на жаль, вже другий летальний випадок з початку блокади. Я розумію, що, найімовірніше, причини там — фізіологія. Але так чи інакше, стрес, якого вони зазнають через цей страйк, через те, що вимушені жити в кабінах і незрозуміло, коли вони зможуть потрапити в Україну, додає негативу і спричинює певні ситуації", — сказав він.

Балін додав, що на місці будуть розбиратися медики та правоохоронні органи.

За його словами, у померлого 56-річного водія машина з харківськими номерами. Він також зазначив, що знає ім'я водія, але не назвав його.

Наразі польські страйкарі заблокували для вантажівок ще один пункт пропуску "Шегині" на кордоні Польщі та Про

За наявною інформацією, яку надавали польські прикордонники, сьогодні, 23 листопада, близько 10:30 на території Польщі на дорозі перед пунктом пропуску "Медика", суміжному з українським пунктом пропуску "Шегині", розпочалось блокування руху вантажних транспортних засобів.

Тому можливе ускладнення руху як на виїзд з Польщі, так і на в'їзд.

Польські прикордонники повідомляли, що блокування руху може тривати з 23 по 26 листопада. На цьому напрямку зараз на в'їзд до України очікують близько 1400 вантажівок.

Наголошується, що страйкарі у Польщі не планують перешкоджати руху автобусів та легкового транспорту.

Загалом, через блокування польськими перевізниками роботи пунктів пропуску на кордоні з Україною зараз у чергах стоять 2600 вантажівок.

Про це повідомив у коментарі Укрінформу речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко.

"За інформацією польських прикордонників, у чергах знаходяться 2600 вантажівок: "Ягодин-Дорогуськ" – 800, "Краківець-Корчова" – 1200, "Рава Руська-Гребенне" – 600 вантажівок", – повідомив речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко.

Крім того, ще 1450 вантажівок знаходяться на напрямку пункту пропуску "Шегині", додав речник.

Наразі прикордонники України вживають заходів щодо відстеження ситуації, уточнення взаємодії зі польськими колегами щодо порядку подальшого пропуску вантажного автотранспорту та категорії вантажів, які будуть пропускатися через кордон.

11 листопада заступник глави Мінінфраструктури України Сергій Деркач заявив, що у своїй вантажівці перед пунктом пропуску "Дорогуськ — Ягодин" помер український водій, що планував перетнути кордон. Це сталось на парковці міста Хелм, неподалік від пункту пропуску. Відомо, що 54-річний чоловік приїхав на парковку та залишився очікувати там на перетин кордону.

Що відомо про перекриття українсько-польського кордону

Як повідомляв Рубрика, польські перевізники розпочали безстроковий протест 6 листопада.

Серед основних вимог до Уряду України – повернення практики дозволів для українських перевізників, скасованої угодою з Європейським Союзом до 30 червня 2024 року. Протестувальники хочуть, щоб угода була розірвана, а дозвільний режим перетину кордону відновили з 1 січня. 

Як ми писали, польські протестувальники, які блокують пункти перетину на кордоні з Україною, попри обіцянки часто не пропускають навіть вантажі з гуманітарною допомогою і пальним.

Українська сторона створила штаб допомоги водіям, заблокованим на кордоні. За кожним із трьох пунктів закріплено координатора, який перебуває на постійному зв'язку.

Українські перевізники  на пункті пропуску "Краківець – Корчова" провели мітинг у відповідь на блокування польськими протестувальниками перетину кордону вантажівками з Польщі в Україну.

Рубрика:
Події Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: