fbpx
Сьогодні
21:17 09 Тра 2024

Бачимо, до чого готується окупант, буде йому відповідь: Зеленський провів нараду з військовими

Фото: Офіс Президента

9 травня президент  Володимир Зеленський провів нараду з керівництвом Сил оборони: обговорили прискорення постачання зброї від партнерів та дії захисників, щоб досягти результатів на полі бою.

Про це пише Рубрика, посилаючись на Telegram Глави держави.

Як розповів Президент, він провів нараду з керівниками наших Сил оборони України:

  • головкомом Сирським,
  • начальником Генерального штабу Баргилевичем,
  • міністром оборони України Умєровим.

" (Говорили –  ред.) і про те, як прискорити постачання зброї від партнерів, і про те, як діяти – зараз, наявними силами і засобами, наявною зброєю, – щоб досягти необхідних нам результатів. Бачимо, до чого готується окупант. Буде йому відповідь", наголосив Зеленський.

Глава держави подякував всім військовим, які ефективно діють на фронті та знищують російських загарбників. Зеленський особливо відзначив підрозділ ГУР "Кракен".

"Дякую вам, хлопці! І всім, хто дає Україні результат. Результат, який нам так потрібен", – зазначив президент.

Ситуація на фронті

Протягом доби, 9 травня, найгарячіше було на Бахмутському та Авдіївському напрямках. де українські Сили оборони відбили 36 атак в районах Донецької та Луганської областей, там ворог за підтримки авіації намагався покращити тактичне положення: загалом на фронті зафіксували 76 бойових зіткнень.

Також напередодні воїни Збройних Сил України заблокували окупантів на на території вогнетривкого заводу в Красногорівці після того, як ворог прорвався на підприємство.

У ЗСУ повідомили, що російські загарбники, які прорвалися на територію вогнетривкого заводу в Красногорівці, залишаються там заблокованими. В районі міста ідуть бої, але ситуація контрольована.

Своєю чергою спеціальний підрозділ Головного управління розвідки Kraken розповів про те, як відбувається оборона міста Часів Яр в умовах постійних штурмів росіян.

При цьому в ГУР не виключають, що втрата Часового Яру – це питання часу, але наразі ЗСУ роблять все можливе, щоб такого не допустити.

Також у ЗСУ заявили, що без контролю над Часовим Яром, росіяни навряд чи зможуть просунутися далі, на Краматорський та Костянтинівський напрямки.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: