fbpx
Сьогодні
21:38 09 Тра 2024

Міністр оборони Німеччини озвучив наміри купити для України три пускові установки HIMARS

English version here

Фото:facebook.com/GeneralStaff.ua

Міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус оголосив про наміри придбати у Сполучених Штатів Америки три пускові установки для реактивних систем залпового вогню HIMARS та передати їх Україні.

Про це заявив міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус під час його візиту до Вашингтона 9 травня, пише портал t-online.

"У співпраці з американцями ми придбаємо для України три пускові установки HIMARS. Вони надійдуть зі складу збройних сил США і будуть оплачені нами", зазначив очільник німецького оборонного відомства на зустрічі з журналістами.

Пісторіус наголосив на тому, як для Північного Альянса важливо підтримувати Україну зараз, оскільки успіх путіна розв'яже руки автократам по всьому світу.

Нагадаємо, 13 квітня Німеччина оголосила про термінову передачу Україні одного зенітно-ракетного комплексу Patriot.

Довідка

22 липня адміністрація президента США оголосила про виділення Україні пакету військової допомоги на суму до $175 мільйонів, що включатиме надання зброї ЗСУ та навчання українських військових.

За словами координатора зі стратегічних комунікацій Ради нацбезпеки Білого дому Джона Кірбі, Україні також передали чотири додаткових системи РСЗО HIMARS, 580 безпілотних літальних апаратів Phoenix Ghost, а також 36 тисяч інших боєприпасів, техніку й обладнання.

Загалом Київ отримав від Штатів майже 40 пускових установок HIMARS. З огляду на успішне застосування цих систем у США наростили їхнє виробництво.

Варто додати, що президент США Джо Байден  підписав законопроєкт про фінансування допомоги Україні. Він також анонсував швидке відправлення військової допомоги Україні. До першого пакета в межах нової допомоги увійшли боєприпаси для HIMARS, 155-мм артилерійські снаряди, БМП Bradley, важкі протитанкові керовані ракети (TOW), ракети для ППО RIM-7 і AIM-9M та інше.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: