fbpx
Сьогодні
12:24 15 Гру 2023

Рішення для відбудови: на Чернігівщині відновлюють зруйнований росіянами дитсадок

Фото: Державне агентство відновлення та розвитку інфраструктури

Будівельники розпочали капітальний ремонт дитсадка «Лісова казка» на Чернігівщині, який постраждав від удару російських ракет.

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на Державне агентство відновлення та розвитку інфраструктури.

У чому проблема?

Село Гончарівське неодноразово піддавалося ворожим атакам від початку повномасштабного вторгнення. Наймасштабніший обстріл був минулого літа, коли з території Білорусі у населений пункт було випущено близько двох десятків російських ракет.

Саме тоді постраждала й будівля дитячого садочка «Лісова казка». У закладі ударними хвилями пошкоджені конструкції стін, стеля та комунікації. Пошкоджені вікна та дах громада минулого року замінила, аби вберегти будівлю від дощу та снігу, щоб вона далі не псувалась.

Яке рішення?

Цьогоріч заклад увійшов в список відновлюваних за рахунок Фонду ліквідації наслідків російської агресії. Відбудова дитсадка важлива, адже це єдиний заклад дошкільної освіти на село з кількістю населення понад 4 тисячі.

Як це працює?

Як зазначають у Держагентстві, проєкт відновлення будівлі передбачає капітальний ремонт з термомодернізацією, влаштуванням системи водопостачання, каналізації, опалення, вентиляції та облаштуванням укриття. Зараз підрядники утеплюють фасад, а всередині прибирають та демонтують пошкоджені конструкції.

Завершити роботи й здати об'єкт планують у 2024 році.

Нагадаємо, як раніше повідомляла Рубрика, у Чернігові відновили пологовий будинок, пошкоджений під час обстрілу російськими ракетами під час активних бойових дій у лютому-березні 2022 року. 

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: