fbpx
Сьогодні
09:17 11 Гру 2023

Латвія продовжує відбудову Чернігівщини — днями передала чергову партію автобусів

Чернігів відвідала латвійська делегація на чолі з віцемером Риги Едвардсом Ратнієксом. У рамках візиту віцемер Риги передав 10 автобусів для потреб Чернігова, а також гуманітарну допомогу, яку зібрали для чернігівчан мешканці латвійської столиці. Крім того, цього ж дня від латвійського міста-побратима Чернігова Огре передали 4 автівки для Збройних сил України.

Про це повідомив заступник голови Комітету ВР з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва Арсеній Пушкаренко.

Народний депутат нагадав, що протягом півтора року Латвія надала значну допомогу Чернігівщині. Цього року Урядом Латвії було виділено 5 мільйонів євро на відбудову регіону. Зокрема 2 мільйони євро — на закупівлю модульних будинків для місцевих мешканців, які втратили домівки внаслідок російської агресії, та на придбання обладнання для закладів освіти Чернігова. Ще 3 мільйони євро було спрямовано на реалізацію 5 проєктів із реконструкції соціальної інфраструктури області.

Пушкаренко подякував Латвії за всебічну підтримку України. «Наші міжнародні партнери лише військової допомоги надали на понад 370 мільйонів євро. За цим показником Латвія стала третьою серед наших партнерів за відсотком витрат національного ВВП. Країна надала самохідні артилерійські установки, гелікоптери, всюдиходи, протитанкові гармати, ПЗРК, міномети тощо», – зазначив нардеп.

Латвія також долучилася до ініціативи «Зерно з України»: загальний внесок становить 100 тисяч євро. Від початку повномасштабного вторгнення Урядом, державними компаніями, муніципалітетами і неурядовими організаціями Латвії надано й значну гуманітарну допомогу – на понад 60 мільйонів євро.

«Окрема подяка за наданий прихисток громадянам України, які змушені були залишити свою домівку через повномасштабну російську агресію. Латвія прийняла майже 58 тисяч вимушених переселенців», – розповів парламентар.

Він також подякував Надзвичайному та Повноважному Послу України в Латвійській Республіці Анатолію Куцеволу за проактивну позицію та системну взаємодію з нашими партнерами, яка сьогодні дає швидкі та необхідні результати для України.

Також Арсеній Пушкаренко повідомив, що в рамках візиту було проведено спільну нараду з начальником Чернігівської ОВА В'ячеславом Чаусом, на якій обговорили подальші плани співпраці між Чернігівщиною та Латвійською Республікою, зокрема Ригою.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: