fbpx
Сьогодні
11:58 11 Гру 2023

У Києві через обстріл є відключення світла

Через нічний обстріл столиці 11 грудня без світла залишилося 120 споживачів.

Про це повідомляє Рубрика з посиланням на Міненерго.

"У результаті нічної атаки без напруги 120 споживачів. Триває огляд пошкоджених об'єктів", – йдеться в повідомленні.

Загалом через бойові дії, технічні причини та негоду знеструмлено 491 населений пункт в Україні.

Зокрема, знеструмлення є також у Дніпропетровській, Донецькій, Запорізькій, Кировоградській, Миколаївській, Одеській, Сумській, Тернопільській, Харківській, Херсонській та Чернігівській областях.

"Обмеження електропостачання не застосовується в жодній з областей. Запровадження графіків відключень побутових споживачів не передбачається", – зазначають в Міненерго, попри складну ситуацію.

Нічна атака на Київ 11 грудня

Вночі 11 грудняу Києві пролунали вибухи, після яких оголосили повітряну тривогу. Мешканці столиці почули щонайменше 10 вибухів.

Незабаром у КГВА повідомили, що у Києві працювали сили ППО. У Дарницькому районі у житловому будинку вибиті шибки, попередньо уламками скла травмувалася дитина та двоє дорослих.

Внаслідок атаки також уламок ракети пошкодив недобудований будинок, пожежу в ньому оперативно загасили. Також повідомлялося про задимлення на даху багатоповерхового будинку у Голосіївському районі, але інформація про нього не підтвердилась.

 Нагадаємо, перша масована атака відбулася 25 листопада, коли ворог випустив Україною, і зокрема Києвом, понад 70 "Шахедів".

Загалом Сили протиповітряної оборони України вночі 11 грудня знищили 18 ворожих дронів-камікадзе типу Shahed-136/131, а під ранок – вісім балістичних ракет.

Що відомо про захист енергетичної системи України

12 серпня в Міненерго повідомили, що планові ремонти на енергетичних об'єктах України йдуть за графіком, однак найгірша ситуація з підготовкою до нового опалювального сезону спостерігається у прикордонних із Росією областях, а також на прифронтових територіях.

Нагадаємо, що 27 вересня голова правління НЕК "Укренерго" Володимир Кудрицький під час форуму Forbes "Енергія бізнесу" повідомив, що навколо Трипільської та Зміївської ТЕС, які входять до складу Центренерго, зводять захисні споруди.

Також 27 вересня очільник уряду Денис Шмигаль казав, що Україна формує багаторівневий захист енергетичних об'єктів.

Проте в "Укренерго" готуються до найгіршого сценарію взимку та населенню радять по можливості придбати автономні джерела живлення.

Як зауважував міністр енергетики України Герман Галущенко, в Україні під час масованих російських атак, окупанти можуть завдати масштабної шкоди енергосистеми, тому блекаути можливі.

Україна потребує проведення енергоефективних заходів та оновлення об'єктів критичної інфраструктури. Для цього Уряд 28 листопада затвердив концепцію програми модернізації державних і комунальних підприємств-виробників теплової енергії.

Рубрика:
Київ Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: