fbpx
Сьогодні
Фото 08:15 11 Гру 2023

У Києві вночі пролунала серія вибухів: у КМВА уточнили наслідки удару

Сьогодні вночі, 11 грудня,  в Києві пролунало близько 10 вибухів після яких було оголошено повітряну тривогу. Сили ППО вночі над столицею збили 8 повітряних цілей. Унаслідок збиття ворожих ракет у районах міста сталися падіння уламків, є пошкодження і потерпілі

Про це повідомляє Рубрика із посиланням на Telegram-канал Київської міської військової адміністрації (КГВА) та мера Києва Віталія Кличка.

"Сьогодні зранку ворог намагався завдати по Києву ракетного удару. Приблизно за сценарієм як і рівно місяць тому, 11 листопада, коли в бік столиці була випущена балістика. Сьогодні, 11 грудня, орієнтовно о 4:00 рашисти завдали чергового удару ракетами, попередньо, балістичного типу. Сили та засоби протиповітряної оборони вразили всі ворожі цілі. (Остаточно тип та кількість ракет повідомлять Повітряні Сили)", – написав очільник МВА Сергій Попко.

За попередніми даними, внаслідок роботи ППО сталося падіння уламків в Дарницькому районі.

Є постраждалі, їм на місці була надана медична допомога.

Пізніше сили ППО повідомили, що збили 8 повітряних цілей над Києвом. Ракети летіли балістичною траєкторією.

"Загалом протиповітряною обороною знищено вісім повітряних цілей, що летіли в напрямку столиці балістичною траєкторією", – йдеться в повідомленні Повітряних сил ЗСУ.

Невдовзі Попко уточнив:

"Під час відбиття ракетного удару по столиці сталося падіння уламків ракет в Дарницькому районі міста. Травми отримало четверо мешканців Бортничів".

Зокрема, чоловік 1992 р.н. отримав осколкове поранення нижніх кінцівок. Перша медична допомога йому надавалася на місці.

Троє жінок 1963, 1990 та 1992 р.н. – у всіх гостра реакція на стрес, допомога теж надавалася на місці.

Мер Києва Віталій Кличко повідомив, що зафіксовано виклики медиків.

"Екстрені служби йдуть за викликом у Голосіївському районі, де, за повідомленням людей, уламок ракети пошкодив дах житлового будинку. Також є кілька викликів медиків у Дарницький та Шевченківський район. Швидкі прямують на місця", – повідомив мер столиці.

КМВА виклала фотографії наслідків ракетної атаки постраждалого мікрорайону Бортничі, Дарницького району Києва.

На знімках видно, що уламки ракет потрапили до приватної житлової будівлі, яка пошкоджена і з вибитими вікнами.

"Працюють рятувальники, вибухотехніки, слідчо-оперативні групи", – написали у адміністрації.

Падіння уламків ракети

У Дарницькому районі в житловому будинку вибиті шибки, попередньо уламками скла травмувалася дитина і двоє дорослих, – повідомили в КМВА.

"Внаслідок атаки ворога уламок ракети пошкодив недобудований будинок. Пожежу там оперативно загасили. Ще один уламок впав на газон. Без пожежі", – написав Кличко.

Мер повідомив про чотирьох постраждалих.

"Четверо людей – всі дорослі – постраждали в Дарницькому районі внаслідок ракетної атаки ворога. Медики надали їм допомогу на місці", – повідомив Кличко.

Також уламок ракети виявили на території магазину-складу. Обійшлося без пожежі та пошкоджень будівлі.

"У Голосіївському районі, ймовірно, внаслідок падіння уламків ракети задимлення на даху житлового будинку", – повідомляє КМВА.

А  згодом мер Києва уточнив:

"Інформація про задимленість на даху житлового будинку не підтвердилася", – написав Кличко.

Підрозділи ДСНС працюють на місцях викликів.

Російські війська посилюють атаки на Київ

Окупанти довгий час не робили спроб атакувати столицю України за допомогою ракет або дронів-камікадзе. Перша масована атака відбулася 25 листопада, коли ворог випустив Україною, і зокрема Києвом, понад 70 "Шахедів".

У Києві та області повітряна тривога тривала понад 6 годин, було зафіксовано падіння уламків у кількох районах міста, зокрема у Солом'янському, Голосіївському, Печерському та Дніпровському.

За даними мера столиці Віталія Кличка, через обстріл постраждали 5 людей. Серед них 11-річна дитина. Має гостру реакцію на стрес. Також у центральній частині Києва через атаку без світла залишилися 77 будинків та 120 установ. Причина – знеструмлення повітряної лінії.

Рубрика:
Київ Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: