fbpx
Сьогодні
19:22 12 Сер 2023

Підготовка до опалювального сезону: у Міненерго розповіли, де найскладніша ситуація

Планові ремонти на енергетичних об'єктах України йдуть за графіком.

Про це повідомив міністр енергетики Герман Галущенко на брифінгу, передає Рубрика, посилаюсь на Суспільне.

За словами міністра, найгірша ситуація з підготовкою до нового опалювального сезону у прикордонних з Росією областях, а також на прифронтових територіях.

"Безумовно, найскладніша ситуація там, де постійні обстріли. Це Херсон. Там постійні обстріли. Вони (армія РФ — ред.) досить прицільно б'ють по наших бригадах, які виїздять робити там певні роботи. Це Харків. Це прифронтові території. Більш-менш по Миколаєву ситуація, але Запоріжжя — кожен день приходить інформація про обстріли. Там складна ситуація. Плюс Чернігів і Сумська область — прикордоння. Оце найскладніші регіони".

Щодо планових ремонтів на енергетичних об'єктах України, Галущенко поінформував, що наразі "усе йде за графіком".

"У серпні та вересні цього року у нас буде ключове навантаження по ремонтах на теплову генерацію і відповідно ми плануємо ще один тепловий блок наступного тижня так само вивести з ремонтів, але ключове, що все йде за графіком. І ми плануємо вийти на початок зими тими потужностями, які ми плануємо", — сказав міністр.

Він додав, що генерація електроенергії в Україні насамперед залежить від роботи атомних електростанцій.

"Атомна енергетика є ключовою. Вона навіть в режимі втрати Запорізької АЕС на сьогодні виробляє понад 50% електроенергії в Україні. Тому в нас немає іншої генерації, яка б дотягнулася до цього показника. Й, відповідно, що важливо, це надійність. Минулий опалювальний сезон атомна генерація пройшла взагалі ідеально", — сказав Галущенко.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: