fbpx
Сьогодні
10:20 11 Гру 2023

Ігнат прокоментував нічну ворожу атаку: пояснив, чому повітряну тривогу оголосили вже після вибухів

Фото: mil.in.ua

Балістичні ракети летять дуже швидко й у сил протиповітряної оборони є лічені хвилини, щоб відреагувати на загрозу. Тому тривогу у Киві та області під час нічної атаки оголосили відразу після перших вибухів. Наразі фахівці з'ясовують, який тип балістики ворог запустив по столиці.

Про це повідомляє Рубрика з посиланням на речника Повітряних сил ЗСУ Юрія Ігната в ефірі телемарафону.

За його словами, росіяни цієї ночі запустили ракети, що летять балістичною траєкторією з північного напрямку. Ймовірно, ворог здійснював пуски з території Брянської області.

"Ви знаєте, що таке балістика, тому і час на оголошення повітряної тривоги обмежений. Це відбувається вже не вперше, адже балістика летить надзвичайно швидко. Буквально – лічені хвилини для того, аби відреагувати протиповітряній обороні та їх знищити", – пояснив Ігнат.

Як розповів речник, якими саме балістичними ракетами росіяни атакували Київ цієї ночі, поки невідомо.

Наразі фахівці вивчають двигуни збитих ракет, щоб встановити їх тип.

"…Тип уточнюється. Це значення особливого не має, коли всі цілі збиті. Але тим фахівцям, які зараз документують чергові злочини РФ, це зробити непросто, бо ракети, які знищуються у повітрі, вибухають і розлітаються на шматки, які потім горять. Ідентифікувати можна краще за все за двигунами, які в тих ракетах. Тому треба дочекатись висновків. Які саме були ракети: балістичні Іскандер–М, або зенітні керовані ракети С-400″, – сказав речник.

Ігнат підкреслив, що добре відпрацювали сили ППО, захистивши дуже багато людей у Києві.

Він додав, що сигнал тривоги спрацював разом з роботою ППО, бо ворог інколи ретельно планує свої операції із запуску балістики.

Відстань часто дуже маленька, бо запускають з окупованих територій, і "тому інколи менше хвилини самого польоту ракети до самого влучання".

Тому, коли є інформація про загрозу балістичного озброєння, це значить, що є інформація про можливі пуски. Але інколи ворог робить це більш ефективно і приховано.

Ігнат уточнив, що інформація про запуски потрапляє не лише від української розвідки, а й від партнерів, які допомагають з цією інформацією.

Нагадаємо, Сили протиповітряної оборони України вночі 11 грудня знищили 18 ворожих дронів-камікадзе типу Shahed-136/131, а під ранок – вісім балістичних ракет.

Як повідомлялось, вчора ввечері, 10 грудня, в низці областей було оголошено повітряну тривогу через загрозу ворожих ударних безпілотників. В Одеській області зафіксували роботу українських систем ППО.

Нічна атака на Київ 11 грудня

Вночі 11 грудня у Києві пролунали вибухи, після яких оголосили повітряну тривогу. Мешканці столиці почули щонайменше 10 вибухів.

Незабаром у КГВА повідомили, що у Києві працювали сили ППО. У Дарницькому районі у житловому будинку вибиті шибки, попередньо уламками скла травмувалася дитина та двоє дорослих.

Внаслідок атаки також уламок ракети пошкодив недобудований будинок, пожежу в ньому оперативно загасили. Також повідомлялося про задимлення на даху багатоповерхового будинку у Голосіївському районі, але інформація про нього не підтвердилась.

 Нагадаємо, перша масована атака відбулася 25 листопада, коли ворог випустив Україною, і зокрема Києвом, понад 70 "Шахедів".

Зазначимо,що окупанти тривалий час накопичували ракети, щоб знов почати атакувати мирні міста. 8 грудня уперше за 79 днів рф атакувала крилатими ракетами з Ту-95МС.

Сили ППО збили усі російські ракети, які летіли на Київ, на підльоті до столиці, проте уламками пошкоджено будинки.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: