fbpx
Сьогодні
14:22 07 Гру 2023

Ігнат розповів, що українські фахівці вивчають збиті модифіковані безпілотники рф

English version here

Фото: mil.in.ua

Ворог постійно намагається удосконалювати будь-яке озброєння, в тому числі ударні дрони. Українські фахівці вивчають будь-які пристрої, виявлені на збитих російських безпілотниках.

Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону "Єдині новини" зазначив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат, повідомляє Рубрика.

"Вони (росіяни – ред.) постійно намагаються змінювати будь-яке озброєння, покращувати його, це стосується, звичайно, й ударних БПЛА. Модернізація там не надто велика, вони роблять їх просто менш помітними, використовуючи при виготовленні фюзелюжу менш помітний матеріал. Але їх все одно видно, дрон не маленький, має двигун, ціль помітна радіолокаційно. Із покращень, про які всі говорили, можливо перефарбування їх сірих моделей в чорний колір, що зменшує їх видимість саме в нічний час. Плюс зустрічались якісь інші пристрої на БПЛА. З якою метою вони це роблять, вивчають фахівці, які можуть встановити, для чого той чи інший прилад був застосований", – розповів Ігнат, додавши, що завдання Сил оборони ефективно збивати ворожі БПЛА, незалежно від їх модифікації.

Речник також повідомив, що Україна стежить за маршрутами польотів Іл-76 з Тегерану до Москви, а також морськими шляхами, якими РФ може доставляти вантажі з Ірану до Приморсько-Ахтарська, порти Махачкали та ін.

Раніше Рубрика повідомляла, що в Ірані представили новий ударний безпілотник Shahed-238. Презентація відбулася в університеті аерокосмічних наук та технологій "Ашура".

Співпраця Ірану та росії

З початку повномасштабного вторгнення росія заручилась допомогою Ірану в питанні постачання дронів-камікадзе типу Shahed. Ворог регулярно використовує вищезгадані БпЛА для атак на військову та цивільну інфраструктуру України. Через допомогу Кремлю, проти Тегерану були запроваджені чисельні санкції.

Зокрема, в червні координатор Ради з національної безпеки США при Білому домі Джон Кірбі заявив, що Іран активно залучився до будування в Росії заводу з виробництва "Шахедів".

Раніше Центр національного спротиву з посиланням на білоруське підпілля повідомляв, що росіяни хочуть виробляти дрони-камікадзе Shahed у білорусі. Для цього іранські інженери відвідали рб з робочим відрядженням.

Як повідомляла Рубрика, у ніч проти 7 грудня було знищено 15 із 18 ударних БПЛА, якими російські війська атакували Україну. Основні напрямки удару – Хмельниччина та Одещина.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: