fbpx
Сьогодні
13:39 27 Вер 2023

Підготовка енергетики до зими: Шмигаль анонсував унікальний захист енергооб'єктів країни

Фото: Телеграм / Денис Шмигаль Прем‘єр-міністр України

Україна планує до початку зими посилити протиповітряну оборону енергетики – це буде унікальний для світу захист.

Про це повідомив Прем'єр-міністр Денис Шмигаль на форумі "Майбутнє української енергетики".

"Наша ППО стала ще більш комплексною і досвідченою. Продовжуємо працювати над її розвитком. До зими вона буде ще міцнішою, ще сильнішою й ефективнішою", підкреслив очільник Уряду.

Шмигаль зауважив, що минулого року в України не було ні Patriot, ні NASAMS, ні IRIS-T, ні SAMP-T, ні багатьох інших систем.

Окрім того, з його слів, в країні по регіонах зведено багаторівневий захист енергооб'єктів: як пасивний так і активний.

"Україна робить проєкти, які ніхто у світі досі не робив", уточнив Глава уряду.

Також продовжується також робота над децентралізацією енергосистеми.

Денис Шмигаль подякував за швидкі рішення, які посилили спроможність і стійкість нашої держави.

"Партнери надали $2,3 мільярда на відновлення та захист енергетики. Ми також розширили можливість для імпорту електроенергії з ЄС більш ніж удвічі: з 500 МВт до 1200 МВт", наголосив Прем'єр-міністр.

Раніше Шмигаль заявив про фінальну стадію підготовки енергетичної системи до осінньо-зимового періоду. Вже підготували 80% обладнання теплоелектроцентралей.

До того ж, Шмигаль назва ще один позитивний фактор: у росії стало менше ракет. Він зауважив, що спроможність агресора виробляти їх значно нижча, ніж ворогу хотілося б.

Нагадаємо, раніше в "Центренерго" розповідали, що зводять на своїх ТЕС захисні споруди, які мають убезпечити станції від російських атак.

Що відомо про енергетичну систему України

Нагадаємо, починаючи з жовтня минулої осені та зими російські війська регулярно й цілеспрямовано атакували енергетичні об'єкти України, зокрема теплові й гідроелектростанції, а також підстанції.

Як писала Рубрика, за 500 днів великої війни від російських обстрілів постраждала половина всієї енергетики України, наразі верифіковано 271 влучання в енергетичні обʼєкти.

Міністр енергетики Герман Галущенко наголошував, що наступної зими очікується продовження ворожих атак на енергетичні об'єкти.

Окрім того, в української розвідки є інформація про те, що рф проводить розвідувальні заходи щодо енергетичної інфраструктури України.

Як писала Рубрика, вперше за півроку росія завдала удару по енергетичній інфраструктурі в Рівненській області.

Відмітимо, що відновлення енергетичної системи триває й досі. Фахівці очікують, що новий сезон буде складнішим за попереднім, бо енергетика не буде відновлена повністю.

Рубрика:
Економіка

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: