fbpx
Сьогодні
16:37 27 Лип 2023

В "Укренерго" готуються до найгіршого сценарію взимку: населенню радять по можливості придбати автономні джерела живлення

Як Україна переживе наступну зиму та чи очікувати повторення блекаутів? Ці питання наразі хвилюють багатьох українців.  

До найгіршого сценарію, з повторенням атак на енергосистему країну готуються в "Укренерго". Але абсолютно впевнені, що магістральна мережа буде готова працювати без обмежень під час наступного опалювального сезону, повідомляє Українська правда.

Голова правління компанії Володимир Кудрицький під час візиту на Харківщину заявив:

"Ми повинні бути готові до найгіршого сценарію, який включає повторення ракетних і дронових атак на енергетичну інфраструктуру. … Що стосується наших підстанцій, ми абсолютно впевнені в "Укренерго", в тому, що наша мережа магістральна буде готова працювати без обмежень під час опалювального сезону, і забезпечувати живлення споживачів з української енергосистеми, без якихось вузьких місць чи обмежень".

Він також прокоментував думку про те, що Україні не вдасться уникнути блекаутів наступної зими.

"Ніхто зараз не може сказати, чи будуть блекаути, так само, як і ніхто не може дати гарантію, що все буде нормально", – підкреслив Кудрицький та порадив громадянам по можливості докупити "про всяк випадок" генератори електроенергії. "Якщо є можливість докупити якісь автономні джерела живлення – це гарна ідея. Нехай будуть про всяк випадок". 

Одним з ключових елементів підготовки до наступного опалювального сезону голова "Укренерго" вважає – відновлення.

"Ми готуємо свої мережі до зимових максимумів споживання. Мало того, наша мета зробити так, щоб відключення будь-якого великого елемента мережі, будь то лінія електропередач, трансформаторна підстанція або енергоблок, не спричиняв обмеження споживачів. Ми говоримо не просто про здатність забезпечити споживання, але й про відновлення певної надійності", – сказав очільник "Укренерго".

Також Кудрицький розповів, що застосовуються певні нестандартні інженерні рішення, створюються резервні схеми живлення, які дозволять забезпечити споживачів електроенергією взимку, у разі пошкодження основних.

За його словами, з урахуванням досвіду минулої зими, буде оновлено протоколи реагування на надзвичайні події: яким чином перезаживлювати споживачів, в якій послідовності, як реагувати на екстрені ситуації.

"Щоб всі знали чітко алгоритм дій. За минулу зиму напрацьований унікальний досвід такої роботи в надзвичайних умовах", – наголосив глава "Укренерго".

При цьому він уточнив, що українська енергосистема буде не просто підготовлена до зими, а й матиме запас міцності.

Водночас він відмовився відповідати на запитання, чи створено вже такий запас.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: